Китайските власти затвориха прочутия тибетски дворец Потала, след като в

...
Китайските власти затвориха прочутия тибетски дворец Потала, след като в
Коментари Харесай

Затвориха прочут тибетски дворец заради COVID-19

Китайските управляващи затвориха фамозния тибетски замък Потала, откакто в хималайския район беше записана лека зараза от COVID-19.

Действията акцентират, че Китай продължава да се придържа към своята политика на " нулев Коронавирус ", която постанова затваряне, рутинни проби, карантина и ограничавания за пътешестване, даже когато множеството други страни са отворили още веднъж порти.

В известие на уеб страницата на двореца в обществена медия се споделя, че Потала, който е обичайният дом на будистките водачи на Тибет, ще бъде затворен от вторник, а датата на повторното му отваряне ще бъде оповестена по-късно.

Икономиката на Тибет е мощно подвластна от туризма, а Потала е основна забележителност, показва АП. Според Китай твърдата му политика е съумяла да предотврати огромни хоспитализации и смъртни случаи, до момента в който критиците, в това число Световната здравна организация, осъждат въздействието ѝ върху стопанската система и обществото и настояват, че тя не е в крайник с изменящия се темперамент на вируса и новите способи за предварителна защита и лекуване.

Във вторник Китай разгласи 828 нови случая на вътрешно предаване на вируса, 22 от които в Тибет. Повечето от тези случаи не са посочили признаци.

Междувременно повече от 80 000 пасажери остават блокирани на южния курортен остров Хайнан според условията, че през идващите дни би трябвало да създадат негативен тест за вируса, преди да им бъде позволено да изоставен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР