Китайските власти възнамеряват решително д спрат намесата на външни сили

...
Китайските власти възнамеряват решително д спрат намесата на външни сили
Коментари Харесай

Китай решително ще спре намеса в Хонконг и Макао,


Китайските управляващи имат намерение уверено д спрат намесата на външни сили в делата на специфичните административни региони на страната - Хонконг и Макао , се показва в отчета за работата на държавното управление, публикуван в петък при откриването на 4-та сесия на Националния национален конгрес, оповестява ТАСС.

" Необходимо е уверено да се предотврати и потисне намесата на външните сили в делата на Хонконг и Макао, да се поддържат Хонконг и Макао в развиването на стопанската система и подобряването на благосъстоянието на популацията, да се поддържат дълготраен разцвет и непоклатимост на Хонконг и Макао ", се споделя в документа.

Централното държавно управление на КНР има намерение да резервира механизма на взаимоотношение със специфичния административен регион Хонконг в сходство с правилото " една страна, две системи ".

" Ние твърдо ще се придържаме към правилото " една страна - две системи " и в сходство със закона да осигурим ръководството на Хонконг, както и на специфичния административен регион на Макао ".

" Подкрепяме възходящата конкурентоспособност на Хонконг и Макао и ще им помогнем да се интегрира т още по-добре в единната национална рамка за развиване на Китай ".

 Китай загатна, че Хонконг ще се ръководи единствено от
Китай загатна, че Хонконг ще се ръководи единствено от " патриоти "

Най-важната задача е ръководството да се поеме от патриоти

Правителството на Китай също ще предприеме ограничения за угнетяване на сепаратистките действия в Тайван . " Поддържане на висока степен на зоркост и уверено потискайте всякаква сепаратистка активност, обвързвана с по този начин наречената самостоятелност на Тайван ", написа в документа.

В същото време управляващите на КНР заявяват желанието си да отстояват правилото на един Китай и да предизвикват " мирното развиване на връзките сред двата бряга на Тайванския пролив " за обединяване на китайската нация.

Китай уверено ще възпира всяка сепаратистка активност , търсеща независимостта на Тайван , само че е зает да предизвиква мирния напредък на връзките в Тайванския проток и " обединяването " на Китай, съобщи в петък министър председателят Ли Къцян, представен от " Ройтерс ".

" Ще останем извънредно бдителни и уверено ще възпираме всяка сепаратистка активност, търсеща самостоятелност на Тайван. Ще насърчаваме обмена, съдействието и интегрираното развиване в Тайванския проток. Заедно можем да оформим ярко бъдеще на подмладяване за нашата велика нация. "

Повечето тайванци не демонстрират интерес да бъдат ръководени от автократичен Китай и също по този начин мощно поддържат антиправителствените митинги в управлявания от Китай Хонконг.

Президентът на Тайван Цай Инг-вен бе избрана отново с огромно болшинство предходната година с заричане да отбрани демокрацията на острова и да се изправи против Китай.

Китай има вяра, че Цай желае формалната самостоятелност на Тайван - алена линия за китайското държавно управление, което в никакъв случай не се е отказвало от потреблението на мощ, с цел да сложи острова под контрола на Пекин.

Цай споделя, че Тайван към този момент е самостоятелна страна, наречена Република Китай .
 Китай недоволства против унищожител на Съединени американски щати в Тайванския пролив
Китай недоволства против унищожител на Съединени американски щати в Тайванския пролив

Според Съединени американски щати това е станало в сходство с интернационалното право
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР