Китайските власти възнамеряват да засилят подкрепата за Русия на фона

...
Китайските власти възнамеряват да засилят подкрепата за Русия на фона
Коментари Харесай

Китай ще подкрепи Русия на фона на затягането на западните санкции

Китайските управляващи имат намерение да засилят поддръжката за Русия на фона на стягането на западните наказания против Москва. Това съобщи в понеделник формалният представител на Министерството на външните работи на Китай Ван Венбин, представен от ТАСС.
„ Ние сме уверено срещу потреблението на едностранни наказания. и Русия поддържат всестранно партньорство между тях. По въпросите на отбраната на държавния суверенитет КНР и Русия ще се поддържат взаимно “, акцентира той на постоянен брифинг, в коментар за стягането на глобите на Съединени американски щати във връзка с Москва.
По думите на дипломата, Пекин се надява, че Съединени американски щати и Русия ще открият градивен политически разговор и ще разрешат разликите „ на равна основа, на основата на взаимно почитание “. „ Едностранните наказания [на САЩ] са демонстрация на надмощие, те провокират повсеместен митинг “, добави Ван Венбин, съобщи организация Фокус.
Както посочи представителят на китайското Министерство на външните работи, в изискванията на пандемия международната общественост би трябвало да се сплоти, с цел да преодолее новите провокации. „ В такава обстановка е належащо да се засилват напъните, ориентирани към поддържане на мира и сигурността в света “, заключи той.
Руско-американските връзки ескалираха след изявление на президента на Съединени американски щати, в което той съобщи, че Москва ще би трябвало да „ заплати цената “ за хипотетична интервенция в американските избори, а също по този начин се съгласи с журналиста, че Владимир Путин е „ палач “. След това съветският дипломат в Съединени американски щати беше поканен за съвещания в Москва, където е от 21 март. На 15 април Байдън подписа декрет за наказания против Москва, а на 16 април Руската федерация разгласи ответни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР