Китайските власти тестват върху представители на уйгурското малцинство в Синдзян

...
Китайските власти тестват върху представители на уйгурското малцинство в Синдзян
Коментари Харесай

BBC разказва: Мащабът на контрол в Китай - камери, които улавят емоциите

Китайските управляващи тестват върху представители на уйгурското малцинство в Синдзян видеокамера, с цел да дефинират прочувственото положение на човек, употребявайки изкуствен интелект и технологии за различаване на лица, осведоми BBC, представена от БГНЕС.
Софтуерен експерт, който е поискал анонимност, твърди, че персонално е конфигурирал такива системи в полицейските сектори. Правозащитникът, на който бяха показани тези материали, ги назова шокиращи.
Китайското посолство в Лондон не отговори на съответни въпроси, ограничавайки се до нормалното изказване, че Китай е обезпечил политическите и обществените права на всички етнически групи.
В Синцзян живеят 12 милиона уйгури, по-голямата част от които са мюсюлмани. Жителите на провинцията са под непрекъснато наблюдаване. Там работят прословутите " превъзпитателни центрове ", които правозащитниците назовават лагери за оптималната сигурност. Смята се, че над един милион души са минали през тези лагери. Пекин споделя, че всичко това е належащо, защото стотици хора са починали вследствие на терористични офанзиви от сепаратисти, които се стремят да основат своя лична страна.
Специалист се съгласи да даде изявление за BBC по тематиката с камерата при изискване за анонимност, защото се опасява за живота си. Компанията, в която е работил, също не е посочена. Той сподели на предаването " Панорама " пет фотоси на арестувани уйгури, които съгласно него тестват съоръжение за различаване на страсти.
" Камерата е конфигурирана на три метра от индивида. Изглежда като детектор на лъжата, само че доста по-съвършен ", изяснява той. " Китайското държавно управление употребява уйгурите като пробни плъхове в лаборатория ", прибавя той.
Според информацията, доста полицейски сектори в цялостен Китай употребяват " тесни столове ", към които китките и глезените на седнал човек са приковани с железни гривни. Анонимният специалист описа по какъв начин изкуственият разсъдък е надъхан да разпознава даже мимолетни промени в мимиката и положението на кожните пори. Според думите му, тя наподобява като цветна кръгова диаграма на екран на екран, на която алените браншове демонстрират отрицателно въодушевление или безпокойствие. Експертът твърди, че на тази основа се вършат преценки за хората, неподкрепени с други доказателства.
 Дахер Ламот: Какво вършат сред 15 и 20 хиляди уйгури в Сирия, прилежно вкарани и подготвени от Ердоган? Дахер Ламот: Какво вършат сред 15 и 20 хиляди уйгури в Сирия, прилежно вкарани и подготвени от Ердоган?
Уйгури. Всички медии, от CNN през Ал-Джазира до BBC, напоследък са се засилили да приказват за уйгурите. Вчера даже Канада офиц...
Китайското посолство в Лондон не отговори съответно на запитвания по отношение на потреблението на съоръжение за различаване на страсти. Единственият отговор е: " Политическите, икономическите и обществените права и свободата на религиозните убеждения на всички етнически групи в Синдзян са изцяло обезпечени. Хората, без значение от етническата си принадлежност, живеят в естетика и се радват на постоянен и спокоен живот, без да лимитират персоналните си свободи ".
" Тази информация е шокираща. Човек се свежда до кръгова диаграма и в миг, когато е в тежко положение в стрес, под огромен напън и е нервозен. И такива данни се одобряват като доказателство за неговата виновност ", разяснява Софи Ричардсън, шеф на Human Rights Watch за Китай.
Според Дарън Белер, китайски специалист от университета в Колорадо, уйгурите са длъжни постоянно да дават ДНК проби на локалните управляващи, да се подлагат на цифрови сканирания на лица и да изтеглят приложение на мобилните си телефони, което оповестява информация за контактите им.
" Уйгурът не живее, само че генерира данни.Движенията на човек се наблюдават посредством неговия смарт телефон. Разбира се, че той постоянно би трябвало да бъде с вас и в случай че отидете някъде без смарт телефон, можете да бъдете арестувани. Няма избавление ", твърди Дарън Байлър.
Голяма част от тези данни влизат в компютърна система, наречена Интегрирана операционна платформа, която има за цел да алармира за подозрителните хора.
 Секретни документи: Пекин работи без благосклонност към мюсюлманите в Синдзян Секретни документи: Пекин работи без благосклонност към мюсюлманите в Синдзян
Рядко протичащо се и огромно приключване на наличието на китайски държавни документи хвърли нова светлина върху противодействието...
" Системата преглежда като подозрителни десетки дейности, които са изцяло законни: да вземем за пример, в случай че човек избира да напусне къщата си през задната врата или зарежда личната си кола ", споделя Софи Ричардсън. " Властите са почнали да слагат QR кодове на вратите на къщите, с цел да знаят кой върви непрекъснато там ", добави тя.
Китайският Голям брат
Дебатът за степента на взаимозависимост на китайските компании от страната продължава от дълго време.
Американската изследователска група IPVM твърди, че е намерила доказателства в своите поръчки за патент, че нововъзникващите технологии за различаване на лица са способни да разпознават лицата на уйгурите. Заявление, подадено през юли 2018 година от Huawei и Академията на науките на Китай, разказва такава технология. Huawei отговори, като съобщи, че нейният артикул " не е предопределен да дискриминира или потиска членове на която и да е общественост " и че компанията е " самостоятелна от държавното управление " във всички свои дейности.
IPVM обаче откри документ, посочващ, че Huawei взе участие в създаването на система, наречена " Един човек, едно досие ".
 Китай превъзпитава децата на мюсюлманите в Синдзян, като им ги лишава Китай превъзпитава децата на мюсюлманите в Синдзян, като им ги лишава
Според нови изследвания Китай съзнателно отделя мюсюлманските деца от техните фамилии, религия и език в далечния си западен регион на Синдз...
" Правителството ще може да натрупа голямо количество информация за всеки човек, неговата политическа активност, взаимоотношения с други хора... за всичко, което дава опция да се предскаже неговото държание и въз основа на евентуалната опасност от него ", споделя представителят на IPVM Конър Хили.
На въпрос за присъединяване си в програмата " Един човек - едно досие ", Huawei също не отговори съответно, само че сподели, че е самостоятелна от държавното управление на която и да е страна.
Китайското посолство в Лондон съобщи, че не знае за сходни стратегии.
IPVM също по този начин твърди, че е намерил реклами от китайската компания Hikvision, популяризираща камера, употребяваща изкуствен интелект за различаване на уйгури, и патент за сходно съоръжение, основан от различен китайски интернет колос - Dahua.
Dahua отвръща, че патентованото му устройство разпознава всички 56 приети националности в Китай и не е ориентирано към никоя от тях. Компанията отговори, че " дава артикули и услуги за сигурност " и съблюдава законите и наредбите на всички национални пазари, в това число Англия. Hikvision разяснява, че материалът на уеб страницата му е неправилен и е изтеглен без надлежна инспекция и че измежду продуктите му няма технология за идентифициране на етническа принадлежност.
 Илхан Кючюк е в листата на Китай с контрасанкции против 10 европейски представители Илхан Кючюк е в листата на Китай с контрасанкции против 10 европейски представители
Китай сложи в " черния си лист " 10 лица от Европейски Съюз и четири субекта в отговор на глобите на Брюксел против китайски чиновници поради...
Д-р Ланг Сюе, ръководител на Националния комитет на Китайската национална република по изкуствен интелект, съобщи, че не е осведомен с сходни патенти. " Извън Китай има доста сходни обвинявания. Много от тях са погрешни ", сподели той пред BBC. " Вярвам, че държавното управление на самостоятелна област Синцзян е отговорно за сигурността на хората и в случай че в този подтекст се употребява някаква технология, това е изцяло разбираемо ", добави той.
Посолството на Китай в Лондон беше по-категорично, като съобщи в отговор на запитване от BBC: " Няма по този начин наречените технологии за разбор на лица, способни да разпознават уйгурите ".
Разследващият публицист Ху Лю обаче е безапелационен, че бива непрекъснато следен и наблюдаван. Твърди се, че Китай е дом на към половината от близо 800 милиона камери за видеонаблюдение в света. Има и редица интелигентни градове, като Чунцин, където изкуственият разсъдък е интегриран в градската среда.
" Излизате от къщата, влизате в асансьора и камерата незабавно ви улавя. Те са на всички места ", показа опитът си в " Панорама " Лиу. " Когато се обадя на такси, компанията предава данните за пътуването на управляващите. Ако отида в кафене, с цел да седна с другари, оказва се, тъй като и в кафенето има камера ", сподели той.
„ Имаше няколко случая, когато се срещнах с някой в хода на журналистическите следствия и скоро те ми се обадиха и предизвестиха: " Не общувайте с такива и такива, не правете това и това ". " Не можете да се скриете от изкуствения разсъдък ", заключава Ху Лиу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР