Китайските власти съобщиха за нови случаи на мистериозната пневмония, появила

...
Китайските власти съобщиха за нови случаи на мистериозната пневмония, появила
Коментари Харесай

Нови случаи на мистериозния вирус в Китай

Китайските управляващи оповестиха за нови случаи на мистериозната пневмония, появила се в централната част на страната. Засега инфектираните са 45, двама са умряли. Според английски експерти, засегнатите от заболяването са доста повече.


Властите в 11-милионния китайски град Ухан оповестиха за 45 случая на новия ковид. Те са с 4 повече от предходния отчет през декември. 15 от пациентите към този момент са излезли от болница. Би Би Си обаче цитира английски специалисти, съгласно които случаите са доста повече, близо 1 700.

Новият вирус е от семейство на вируси, които могат да провокират хрема, само че и по-сериозни болести.
Том Це, гражданин на Хонконг: Хонконг се сблъска с тежкия изострен респираторен синдром през 2003-та,синдромът е сходен на случая в Ухан и аз се безпокоя.
На летищата в Ню Йорк, Лос Анджелис и Сан Франциско специалисти ревизират температурата на пасажерите от Ухан. Целта е да се предотврати разпространяването на вируса в Америка.
Нанси Месониър: Център за предварителна защита и надзор на болесттите в Съединени американски щати: Това е нова болест, осведомяваме се за нея ден след ден.
Засега Китай не е наложил ограничавания на пътуванията за Лунната нова година от 25 -ти януари. Смята се, че множеството от заболелите в Китай са посетили огромен пазар за риба и животни в Ухан. Пазарът е затворен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР