Китайските учени разработват орбитална слънчева електроцентрала, която ще генерира електрическа

...
Китайските учени разработват орбитална слънчева електроцентрала, която ще генерира електрическа
Коментари Харесай

Китай възнамерява да изгради слънчева електроцентрала в космоса

Китайските учени създават орбитална слънчева електроцентрала, която ще генерира електрическа сила в космоса и ще я подава към Земята благодарение на лазер.

Китайските медии оповестиха, че към този момент е почнал градежът на първата пробна база, която ще приема и преобразува лазерния лъч. Първата тестова галактическа слънчева електроцентрала би трябвало да бъде изведена в космоса през 2021 година.

Проектът се управлява от академията за механически технологии на Китай, която сполучливо реализира мекото кацане на галактическата лаборатория Чанъе-4 на противоположната страна на Луната. Академията има намерение към 2022 година да построи лична галактическа станция, сходна на МКС.

Китайската медия Science and Technology Daily заяви, че галактическата електроцентрала ще остане на геостационарна орбита на височина 36 000 км. За разлика от слънчевите панели, ситуирани на Земята, галактическата станция ще генерира сила непрекъснато, без значение от климатичните условия и промяната на сезоните. И още, слънчевите панели в космоса са шест пъти по-ефективни, в сравнение с са на Земята . Китайските учени смятат, че новата технология ще стане източник на безкрайна и неизтощима сила за човечеството.

За да построи своята галактическа слънчева електроцентрала Китай би трябвало да реши редица проблеми. Така да вземем за пример, плановете демонстрират, че масата на електрическата централа ще бъде към 1000 тона – два и половина пъти повече от МКС. Но вероятно всичко към този момент е квалифицирано, щом стартира градежът на наземната станция за приемане на лазерните лъчи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР