Китайските строителни предприемачи, които са в режим на оцеляване, са

...
Китайските строителни предприемачи, които са в режим на оцеляване, са
Коментари Харесай

Китайските строителни предприемачи са в "режим на оцеляване", а Китайската централна банка намали изненадващо основните лихвени проценти по заемите

Китайските строителни бизнесмени, които са в " режим на оцеляване ", са понижили внезапно вложенията си в парцели през юли, а новозапочнатото строителство е отбелязало най-големия си спад от близо 10 години, което демонстрира, че изпитващият усложнения с ликвидността бранш няма да се възвърне скоро, написа Ройтерс.

Китайският заможен пазар съставлява към една четвърт от стопанската система, само че е обзет от финансова рецесия от лятото на 2020 година, което докара някои лишени от средства строителни компании до прекъсване на заплащанията по задълженията им и усложнения да завършат планове. Влошаването на настройките на купувачите също забавя новите вложения от строителните компании.

Инвестициите в парцели през юли са намалели с 12,3% на годишна база, най-големия спад през тази година, а новозапочнатото строителство от позиция на разгъната застроена повърхност се е свило с 45,4%, най-голямото стесняване от януари-февруари 2013 година насам, сочат калкулации на Ройтерс на база данните на Националното статистическо бюро, оповестени в понеделник.

" Всички, като се изключи държавните компании, са в режим на оцеляване ", разяснява почитан представител на основана в Шънджън строителна компания, поискал да остане неизвестен.

Китайската централна банка понижи изненадващо главните лихвени проценти по заемите в понеделник, с цел да съживи търсенето, откакто стана ясно, че стопанската система на страната ненадейно се е забавила през юли, заяви Ройтерс. Активността на фабриките и търговията на дребно са притиснати от политиката на Пекин за нулево разпространяване на Коронавирус и рецесията на пазара на парцели в страната.

Новите данни обрисуват мрачна картина - втората по величина стопанска система в света не съумява да се отърси от удара по растежа през тримесечието до края на юни в резултат на строгите ограничавания поради Коронавирус, което накара някои икономисти да намалят своите прогнози.

Промишленото произвеждане е повишено с 3,8% през юли по отношение на година по-рано, регистрира Националното статистическо бюро, по-слабо от нарастването от 3,9% през юни и упования от анализаторите растеж от 4,6%.
Продажбите на дребно, които се завърнаха към напредък през юни, са се повишили с 2,7% през юли по отношение на година по-рано при прогнози за 5,0% и растежа от 3,1% през предходния месец.

" Данните за юли допускат, че възобновяване след Covid блокадите е изгубило мощ, защото еднократният подтик от повторното отваряне на стопанската система изчезна, а протестите на ипотеките провокираха ново утежняване в бранша на парцелите ", разяснява Джулиан Евънс-Причард, старши икономист за Китай в Capital Economics.

" Китайската национална банка към този момент дава отговор на тези насрещни ветрове, като ускорява поддръжката... Но защото кредитният напредък реагира по-слабо на разхлабването на политиката, в сравнение с в предишното, това евентуално няма да е задоволително, с цел да предотврати по-нататъшна икономическа уязвимост. "

След публикуването на данните локалните акции заличиха по-ранното повишаване, а юанът отслабна до едноседмично дъно по отношение на $. Австралийският $ и новозеландският $ отстъпиха от последните си двумесечни върхове.

Така предизвестията за евентуална световна криза се ускоряват.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР