Китайските могат да представляват определен брой възможни рискове, предупреди директорът

...
Китайските могат да представляват определен брой възможни рискове, предупреди директорът
Коментари Харесай

Финландското разузнаване: Китайската 5G е опасна за цялата обществена система на страните

Китайските могат да съставляват избран брой вероятни опасности, предизвести шефът на Финландската работа за сигурност и разузнаване Анти Пелтари в изявление за Финландската телевизионна корпорация (YLE), като добави, че страни като Русия и Китай се пробват да се докопат до сериозната инфраструктура на Финландия.
Според ръководителят на разузнаването на Финландия е належащо да се разбере, че в тези страни може да няма разделяне сред частни компании и държавен уред, защото страните нормално имат директно въздействие върху фирмите. Освен това могат да свързват на практика всички и всичко, в това число машини, обекти и устройства.
 Китай разпростра най-голямата 5G мрежа в света Китай разпростра най-голямата 5G мрежа в света
Китай съумя да сътвори най-голямата 5G мрежа, като за задачата построи 700 000 базови станции, съобщи заместник-министърът на индустрията...
В изявлението Пелтари се базира на китайски снабдител, само че не загатва категорично китайския производител на телекомуникации " Хуауей ", осведоми Евроактив.
Поемането на контрола върху мрежата на някой със дарба да въздейства може да бъде рисково, сподели Пелтари, отбелязвайки, че „ този, който управлява мрежата, може да деактивира електропреносните мрежи, даже операционните зали на лечебните заведения, всичко - и по този метод цялата социална система на една страна “.
Засега Швеция, Съединени американски щати и Англия възнамеряват да откажат на " Хуауей " достъп до 5G пазарите, а Финландия може да последва образеца им, макар че двама съществени оператори, DNA и Elisa, към момента употребяват технологията на компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР