Китайските медии разсекретиха концепта Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury преди премиерата му. Ако

...
Китайските медии разсекретиха концепта
Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury преди премиерата
му. Ако
Коментари Харесай

Концептът Mercedes-Maybach Ultimate Luxury направо шашка! - видео

Китайските медии разсекретиха концепта Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury преди премиерата му. Ако концептуалната машина предвещава серийния огромен кросовър от ново поколение Mercedes-Maybach GLS, то това вероятно е в доста общи черти, тъй като шоукарът всъщност не е характерен кросовър, а кросовър-седан. Световната премиера на концепта е идната седмица по време на интернационалния автосалон в Пекин.

Профилът на концепта буди асоциации не само с немската класика, само че и с представителните английски класически седани. Този профил на колата, обаче, контрастира доста внезапно с черните апликации върху калниците. Новият концепт развива стилистиката, демонстрирана в шоукара Vision Mercedes-Maybach 6 (особено в предната си част). Дори изглежда, че и отенъкът на алената боя на колата е същия.

Концептът е развъртян върху платформата MHA, което значи че в техническо отношение има много общо с бъдещия огромен модел GLS. Най-учудващ обаче е изборът на купето тип повдигнат седан. Дали немците ще се осмелят да създадат такава революционна крачка и със серийния модел е доста по-различен въпрос. Rolls-Royce, да вземем за пример, създавайки първия си всъдеход не се осмелиха да създадат сходно нещо, повдигайки седана си Phantom.



В салона удивяват яката позлата, цветята и чайния сервиз, макар че последното е разбираемо поради дебюта на колата в Пекин. В серийното осъществяване, разбира се, всичко надали ще е толкова претенциозно, да не кажем и кичозно. Независимо от употребяваните огромни сензорни таблети, радва и съществуването на стилни същински бутони на централната конзола.



Новият концепт, както и предшественика му - Vision Mercedes-Maybach и събрата му Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, изненадва с продължението на електрическата тематика — налице е изцяло електрическо задвижване с обща мощ от 750 к.с.

По всяка възможност, обаче, серийното изпълнение ще бъде оборудвана с турбоосмица 4 литра или с 12-цилиндров класически елемент. Задължителна ще е и хибридна версия с опция за зареждане от мрежата. За чисто електрически вид, какъвто е концептът е много рано да се приказва.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР