Китайските медии потвърдиха, че видеокартата GeForce RTX 2060 от фамилията

...
Китайските медии потвърдиха, че видеокартата GeForce RTX 2060 от фамилията
Коментари Харесай

Nvidia подготвя GeForce GTX 1660 Ti: Turing бе трасиране на лъчите

Китайските медии потвърдиха, че видеокартата GeForce RTX 2060 от семейството Turing, в действителност ще бъде обявена в средата на месец януари. Тя ще бъде младшата графична карта на Nvidia с хардуерната поддръжка на RTX – трасиране на лъчите в действително време. Но ще има версия на „Turing без трасиране на лъчите“, която ще се назовава GeForce GTX 1660 Ti .

Според тази информация, GeForce RTX 2060 ще бъде орязана версия на RTX 2070. И двете видеокарти ще употребяват графичния процесор TU106-400, като в по-младшата и не толкоз производителна трансформация чипът ще има понижени от 36 на 30 поточни процесора.

Още по-евтините видеокарти от семейството Turing ще се базират на различен графичен процесор – TU116, в който няма вграден модул за хардуерно ускоряване на трасирането на лъчите. Няма да има и тензорни калкулации. Първата „Turing без лъчи“ ще бъде графичната карта GeForce GTX 1660 Ti. Тя ще поддържа единствено Turing шейдърите, DirectX 12, технологията Ansel и GDDR6 паметта.

Засега няма достоверна информация за продуктивността на тази Turing версия. Но по нейното име може да се каже, че бързодействието на GeForce GTX 1660 Ti ще бъде сред GTX 1060 и GTX 1070. Информацията е неофициална и към този момент не е доказана от Nvidia.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР