Китайските геронтолози Владимир Хавинсон и Светлана Трофимова са посочили четири

...
Китайските геронтолози Владимир Хавинсон и Светлана Трофимова са посочили четири
Коментари Харесай

Женшен и зелен чай: Китайските тайни на дълголетието

Китайските геронтолози Владимир Хавинсон и Светлана Трофимова са показали четири китайски секрети на дълголетието. В предаването „ За най-важното “ на телевизионния канал „ Россия 1 “, те описаха, че тези правила се съблюдават от жителите на окръг Бам, където броят на дълголетниците е пет пъти по-висок от междинната интернационална норма.

Според лекарите учените, които са изследвали локалния феномен, са забелязали, че всички дълголетници имат приблизително телосложение: измежду тях няма нито дебели, нито слаби.

„ Хората в този окръг не са се подлагали на никакви диети, само че значимото е, че са работили всеки ден на полето и така нататък “ – изяснява Хавинсън.

Като втора загадка на дълголетието лекарите показват студа. Специалистите означават, че температурата в домовете на локалните поданици е 17-18 градуса по Целзий. Сред потребните привички, които оказват помощ за удължение на живота, специалистите включиха и деликатното дъвчене на храната.

„ От значение е освен храната, само че и методът, по който я приемате “, акцентира лекарят.

Друг табиет на жителите на окръг Бама, който учените свързват с високата дълготрайност на живота, е потреблението на първокласен зелен чай.

„ Зеленият чай съдържа огромен брой биоактивни субстанции, които са от значително значение за поддържане на тялото ни крепко “, споделя Трофимова.

Лекарите допълниха, че подобаващият зелен чай, в случай че се употребява постоянно, оказва помощ за намаление на равнищата на холестерола, възстановява въглехидратната обмяна и понижава риска от ранна гибел.

 

По-рано лекарите дадоха три съвета за възобновяване на силите след зимата. Те предложиха банкет на медикаменти с екстракти от адаптогенни растения, като женшен или елеутерокок. Разходките и диета, богата на фибри също оказват помощ.

Източник: БГНЕС
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР