Китайските геронтолози Владимир Хавинсон и Светлана Трофимова са посочили четири

...
Китайските геронтолози Владимир Хавинсон и Светлана Трофимова са посочили четири
Коментари Харесай

Женшен и зелен чай: Китайските тайни на дълголетието

Китайските геронтолози Владимир Хавинсон и Светлана Трофимова са показали четири китайски секрети на дълголетието. В предаването „ За най-важното “ на телевизионния канал „ Россия 1 “, те описаха, че тези правила се съблюдават от жителите на окръг Бам, където броят на дълголетниците е пет пъти по-висок от междинната интернационална норма.

Според лекарите учените, които са изследвали локалния феномен, са забелязали, че всички дълголетници имат приблизително телосложение: измежду тях няма нито дебели, нито слаби.

„ Хората в този окръг не са се подлагали на никакви диети, само че значимото е, че са работили всеки ден на полето и така нататък “ – изяснява Хавинсън.

Като втора загадка на дълголетието лекарите показват студа. Специалистите означават, че температурата в домовете на локалните поданици е 17-18 градуса по Целзий. Сред потребните привички, които оказват помощ за удължение на живота, специалистите включиха и деликатното дъвчене на храната.

„ От значение е освен храната, само че и методът, по който я приемате “, акцентира лекарят.

Друг табиет на жителите на окръг Бама, който учените свързват с високата дълготрайност на живота, е потреблението на първокласен зелен чай.

„ Зеленият чай съдържа огромен брой биоактивни
Всичко за Вашата сватба
субстанции, които са от значително значение за поддържане на тялото ни крепко “, споделя Трофимова.

Лекарите допълниха, че подобаващият зелен чай, в случай че се употребява постоянно, оказва помощ за намаление на равнищата на холестерола, възстановява въглехидратната обмяна и понижава риска от ранна гибел.

 

По-рано лекарите дадоха три съвета за възобновяване на силите след зимата. Те предложиха банкет на медикаменти с екстракти от адаптогенни растения, като женшен или елеутерокок. Разходките и диета, богата на фибри също оказват помощ.

Източник: БГНЕС
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg