Китайските държавни медии разкритикуваха днес Националната баскетболна асоциация на САЩ,

...
Китайските държавни медии разкритикуваха днес Националната баскетболна асоциация на САЩ,
Коментари Харесай

Китайските държавни медии разкритикуваха НБА заради коментар за Хонконг

Китайските държавни медии разкритикуваха през днешния ден Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Причина за рецензиите бе изявление на представител на тим от НБА в поддръжка на демонстрациите в Хонконг. Публикацията в Туитър от уикенда на основния управител на " Хюстън Рокетс " Дарил Мори предизвика недоволството на китайските почитатели и управляващи. Случаят заплашва бизнеса на асоциацията в Китай, където близо 500 милиона души употребяват нейни артикули.

Мори изтри обявата си в Туитър, в която показва поддръжка на хонконгските стачкуващи и в понеделник сервира извинения за постъпката си. Китайските медии, компании за спортно облекло и спонсори обаче споделиха, че преразглеждат връзките си с американската баскетболна асоциация, която участва в Китай от 1992 година

Асоциацията в началото съобщи, че недоволството от обявата на Мори е мотив за жалост. Тази позиция предизвика рецензии от американски политици, които упрекнаха НБА, че слага бизнеса си в Китай по-високо от свободата на словото.

Ръководителят на НБА Адам Силвър съобщи през вчерашния ден в Япония, че не е работа на асоциацията да упражнява надзор върху това какво споделят играчите, чиновниците и притежателите на тимове, съобщи Българска телеграфна агенция.

В публицистичен материал от през днешния ден англоезичният китайски вестник " Чайна дейли " разкритикува Силвър, че с думите си е изразил поддръжка за обявата на Мори.

" Ако Силвър си мисли, че да подкрепяш безразборното принуждение на радикалните стачкуващи в Хонконг значи да подкрепяш свободата на словото, то той е в неточност ", написа " Чайна дейли ".

Баскетболът е най-популярният спорт в Китай - практикуват го близо 300 милиона китайци, отбелязва Ройтерс. НБА има контракти с китайски малките екрани и онлайн издания, а тимовете от асоциацията от 2014 година годишно играят демонстративни мачове в Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР