Китайските автомобилни производители бавно, но сигурно започват да превземат западните

...
Китайските автомобилни производители бавно, но сигурно започват да превземат западните
Коментари Харесай

Great Wall навлиза на пазара в Западна Европа до края на годината

Китайските автомобилни производители постепенно, само че несъмнено стартират да завладяват западните пазари. Great Wall също се приготвя за дебюта си в Западна Европа, макар че официално корпорацията участва на Стария континент с продажби у нас и в Италия.

GWM обаче се стреми да се реалокира още по-на запад и към този момент сплоти напъните си с дилърската мрежа на Emil Frey, която има над 700 точки за продажба, публикувани в континентална Европа. Същата тази дилърска мрежа се чака да поеме у нас и продажбите на Renault, Dacia и Nissan.

Ora Cat 1  Great Wall навлиза на пазара в Западна Европа до края на годината

GWM ще започва в Германия, където марките Ora и Wey ще се продават от четвъртото тримесечие на 2022 година Досега са оповестени два модела: електрическият хечбек Ora Cat 1 (който ще бъде прочут като Funky Cat на някои пазари) и хибридният SUV Wey Coffee 01 (Wey Mocha в Китай).
Wey Coffee 01  Great Wall навлиза на пазара в Западна Европа до края на годината

Засега проектите за други страни не са разкрити, само че към този момент е известно, че GWM може да дебютира в Обединеното кралство и Франция, има клюки за началото на продажби и в Скандинавия. Ако вземем поради опита на други китайски марки, можем да предположим, че електрическите коли Ora сигурно би трябвало да се появят и в Норвегия.

За GWM е извънредно значимо да стартира работа с към този момент съществуваща дилърска мрежа, защото това ще разреши на китайската корпорация да получи достъп до всички дилърски центрове на Emil Frey едновременно, без да се постанова да образува лична мрежа. Освен идното нахлуване на пазара у нас с Renault, Dacia и Nissan, дилърската мрежа Emil Frey, продава Toyota, Hyundai и Mitsubishi в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР