Китайски учени анализираха резултатите на 38 пациенти, хванали коронавирус -

...
Китайски учени анализираха резултатите на 38 пациенти, хванали коронавирус -
Коментари Харесай

К19 може да се предава чрез секс: Китайски учени - slava.bg

Китайски учени проучиха резултатите на 38 пациенти, хванали ковид - 15, които към момента са в болница, и 23, които са се възстановили. Общо 6 мъже, или 16 на 100, са имали вируса SARS-CoV-2, който предизвиква ковид, в тестът си от сперматозоиди, двама от тях към този момент са се изчистили от болестта. Учените настояват, че вирусът може да се задържи доста по-дълго в тестисите и може да се популяризира по-късно посредством секс, оповестява английският вестник The Sun, представен от БГНЕС.

Изследователят доктор Шикси Цзан споделя, че „ оцеляването на COVID-19 в спермата на възстановил се пациент поддържа вероятността от заразяване на други хора “. Той добави, че в случай че по-нататъшните проби покажат, че коронавирусът се предава по сексуален път, възстановяващите се мъже би трябвало да бъдат насърчавани да се „ въздържат или да употребяват презервативи “, с цел да предотвратят предаването.

Британски специалисти считат, че резултатите са „ забавни “. Алън Пейси, професор по андрология в университета в Шефилд, съобщи, че не би трябвало да се изненадваме, в случай че вирусът, който предизвиква COVID-19, бъде открит в спермата на някои мъже, защото това е устаноено при доста други вируси като ебола и зика.

Други учени споделиха, че проучването повдига „ значими въпроси “. „ Тази констатация повдига опцията COVID-19 също да се предава посредством сперма и по този метод посредством полов контакт, може би в това число по време на етапа на възобновяване. “, съобщи професор Ричард Шарп от университета в Единбург и член на Обществото по ендокринология.

Според него проучването на продължителността на вируса в пробите от сперма би трябвало да бъде приоритет, с цел да се предотврати разпространяването на болестта.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР