Китайски разузнавателен балон се появи в небето над Съединените щати.

...
Китайски разузнавателен балон се появи в небето над Съединените щати.
Коментари Харесай

Засякоха китайски разузнавателен балон в САЩ и Канада

Китайски разследващ балон се появи в небето над Съединените щати. Граждани снимаха необикновена светла точка. От Пентагона споделиха, че наблюдават балона от известно време.
Прочетете още
Той се намира над щата Монтана. Засега военновъздушните сили не считат да го смъкват, споделиха от Вашингтон. Те настояват, че знаят какви са характерностите на балона и към този момент няма потребност от интервенция. Балонът е на към 400 километра от огромна военна база в Монтана.

Не е ясно дали задачата му е да разузнава там. Военните споделят, че балонът не пречи на въздушния трафик, тъй като лети на доста по-голяма височина.

Канадското министерство на защитата заяви, че  също е засякло летящ на огромна височина балон за наблюдаване малко откакто американски представители споделиха, че китайски шпионски балон е бил засечен да се носи над западния американски щат Монтана, предадоха международните организации.

Министерството на защитата на Канада съобщи, че придвижванията на втория засечен балон се наблюдават интензивно от Северноамериканското военно въздушно-космическо командване.

" Канадците са в сигурност и Канада подхваща стъпки, с цел да подсигурява сигурността на въздушното си пространство включително и наблюдението на евентуален втори случай ", се споделя в изказване на канадското министерство на защитата. В него се добавя, че ведомството поддържа контакти със Съединени американски щати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР