Китайски конкуренти отнемат работниците на Foxconn в страната Все по-големи обеми

...
Коментари Харесай

Война за хора между партньорите на Apple във Виетнам

Китайски съперници лишават служащите на Foxconn в страната

Все по-големи размери от продуктите на Apple ще се създават във Виетнам
(снимка: CC0 Public Domain)

Производствени сътрудници на Apple започнаха да се конкурират между тях за набиране на личен състав във Виетнам. Поне три китайски компании съперничат на тайванската Foxconn в търсенето и привличането на хора за предприятията си в страната.

Бизнесът с електроника на Foxconn във Виетнам стартира преди Доналд Тръмп да отприщи „ комерсиална война” с Китай, само че в този момент други фактори подтикват миграцията на производството към далекоизточната страна.

Foxconn нае към 60 000 души във Виетнам и възнамерява да усили доста личния състав си там през идващите няколко години, само че към този момент би трябвало да се бори за локалните експерти с други играчи.
още по темата
Китайски съперници са построили своите предприятия във Виетнам до заводите на Foxconn и примамват неговия личен състав, което възмущава най-големия сътрудник на Apple и не може да бъде подценено като фактор, отбелязва Блумбърг, цитирайки ръководителя на борда на шефовете на Foxconn – Янг Лиу.

Кой от съперниците е махленски в сходно държание шефът на Foxconn не прецизира, само че е известно, че най-малко три компании с китайски корени имат индустриални бази във Виетнам: Luxshare Precision Industry, GoerTek и BYD. Последната ще стартира производството на таблети iPad във Виетнам, до момента в който първите две създават безжични слушалки AirPods.

След Китай Foxconn има най-вече личен състав точно във Виетнам, към 60 000 души. През идващите година-две компанията има намерение да усили доста броя на служащите си там, без да прецизира с какъв брой.

Очакваше се още през 2020 година Foxconn да провежда произвеждане на таблети iPad и преносими компютри MacBook в ново оборудване в Северен Виетнам, а през 2021 година да влага 700 милиона $ в развиване на предприятието. Засега обаче няма информация дали заводът във Виетнам е почнал работа предходната година, както е планувано, а Ян Лиу не направи никакви изказвания по този въпрос
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР