Китайски и индийски войски отново са се сблъскали в оспорвана

...
Китайски и индийски войски отново са се сблъскали в оспорвана
Коментари Харесай

Китайски и индийски войски отново се сблъскаха по границата

Китайски и индийски войски още веднъж са се сблъскали в оспорвана гранична зона, като се оповестява за ранени и от двете страни.

Инцидентът е станал в северната част на Сиким предходната сряда. Индийската войска съобщи, че е имало " нищожен " случай, който е бил " позволен ".

 Бой с юмруци и камъни сред индийски и китайски бойци в Хималаите: десетки починаха Виж още

Напрежението е огромно по продължение на най-дългата противоречива граница в света. И двете страни имат огромни териториални искания една към друга.

Най-малко 20 индийски бойци починаха предишния юни при конфликти в различен пограничен регион - Ладак.

Сега индийски медии оповестиха за случай в прохода Нату Ла в северната част на щата Сиким, съобщи Би Би Си (). Сиким е територия, затисната сред Бутан и Непал, на към 2500 км източно от региона на Ладак.

Китайски патрул се опитал да влезе на индийска земя и е бил заставен да се върне, обявиха локални чиновници.

Изявление на индийската войска омаловажи случая, казвайки, че " е имало нищожно изправяне " лице в лице " в региона на Нату Ла в Северен Сиким на 20 януари 2021 година и казусът е позволен от локалните командири, според откритите протоколи ".

 Кашмир: Залогът с висок риск на индийския министър председател Моди Виж още

Какъв е произходът на пограничните проблеми сред Китай и Индия

Голяма част от границата от 3440 км не е добре обрисувана. Реки, езера и снежни шапки (високо в планините) - по тях линията може да се измести, извеждайки бойците лице в лице в доста точки, от време на време водещи до борба, отбелязва Би Би Си. Най-смъртоносната такава беше в долината на Галван в Ладак предишния юни. Тогава Китай също претърпя човешки загуби, само че не направи публично изказване.

След смъртоносния ръкопашен пердах предходната година двете страни организираха договаряния за деескалация - последният кръг от които сред военните командири в неделя.

И двете страни имат доста за губене, като Китай е един от най-големите търговски сътрудници на Индия.

И двете страни в това време ускориха инфраструктурните планове в някои от граничните региони.

Двете страни са водили единствено една война - през 1962 година, когато Индия претърпя тежко проваляне, напомня Би Би Си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР