Китайски геолози смятат, че основният полигон на Северна Корея за

...
Китайски геолози смятат, че основният полигон на Северна Корея за
Коментари Харесай

Ядреният полигон на Северна Корея е в руини

Китайски геолози считат, че главният полигон на Северна Корея за нуклеарни тествания се е срутил под напрежението на петте поредни тествания, съобщи „ Скай нюз”.

Част от вътрешността на планината, намираща се над полигона, също е унищожена. Това води до сериозен риск за бъдещи проби в района, както и за приключването на радиация. През последните години режимът на Ким Чен-ун извърши няколко ракетни и нуклеарни тествания, които покачиха напрежението на Корейския полуостров.

Наскоро севернокорейският водач даже съобщи, че страната му стопира с тестванията. Изявлението беше направено на фона на усъвършенствания дипломатически разговор сред Северна и Южна Корея. Предстои и първа по рода си среща сред Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп.

Пхенян направи историческа и непредвидена стъпка в посока отричане от нуклеарния си боеприпас. В подмяна Северна Корея желае да бъде обезпечена нейната отбрана. Китайските геолози са пресметнали, че силата на последното тествания в полигона е 100 килотона тротил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР