Китайски държавни служители посъветваха шведската верига H&M и други чуждестранни

...
Коментари Харесай

Китай предупреди компаниите да не се замесват с политика заради Синдзян

Китайски държавни чиновници посъветваха шведската верига H&M и други задгранични компании да не вършат недомислени ходове и политически мнения, откакто по-рано показаха опасения за насилствения труд в района Синдзян.

през предходната седмица поради мнения на фирмите за доставките им на памук от Синдзян. Едновременно с възходящото напрежение Съединени американски щати и други западни държавни управления ускоряват натиска върху Китай поради подозренията за нарушавания на човешките права в китайския самостоятелен район, написа Reuters.

" Не мисля, че една компания би трябвало да политизира икономическото си държание ", съобщи Сю Гуйсян, представител на държавното управление на Синдзян, на конференция при започване на седмицата. " Може ли H&M да продължи да печели пари на китайския пазар? Вече не. Да вземат това решение и да вземат участие в глобите не е рационално. Това е като да вдигнеш камък и да го пуснеш върху личните си крайници ", добави той.

В Женева специалистите на Организация на обединените нации за правата на индивида показаха угриженост поради хипотетично задържане и насилствен труд на мюсюлмански уйгури в Китай. Те приканиха международните и локалните компании " деликатно да изследват веригите си за доставки ". Според изказване на специалистите те са получили информация, която " свързва над 150 локални китайски и задгранични компании с бизнес в Китай " със съществени нарушавания на човешките права против уйгурските служащи. Компаниите не са посочени.

" Твърди се, че уйгурските служащи са били наложително наети в нискоквалифицирани трудоемки браншове като селско стопанство, текстил и облекло, произвеждане на коли и технологии ", съобщи Данте Пеше, ръководител на работната група на Организация на обединените нации за бизнеса и правата на индивида.

Китайските консуматори започнаха да популяризират през предходната седмица в обществени медии изказване от 2020 година на H&M, в което от компанията оповестява, че повече няма да създават артикули с памук от Синдзян. Друг представител на държавното управление на Синдзян съобщи по време на брифинга, че китайците не желаят продуктите на компании като H&M и Nike, които бойкотират памука от района. Той твърди, че би приветствал фирмите да посетят памучните полета там, с цел да се убедят сами за изискванията на работа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР