Китайската външна политика спрямо войната в Украйна ще остане в

...
Китайската външна политика спрямо войната в Украйна ще остане в
Коментари Харесай

Димитър Бечев: Заповедта за арест на Путин ограничава свободата му на действие

Китайската външна политика по отношение на войната в Украйна ще остане в баланс, съобщи преподавателят в Оксфорд

" Заповедта за арест на съветския президент Владимир Путин, издадена от Международния углавен съд в Хага, лимитира свободата му на деяние. Страни по статута на Съда са над 130 страни. Това значи, че той няма да може да ги посещава. Политически този акт има значение, не е единствено декларативна позиция ".

Това сподели пред преподавателят в Оксфорд Димитър Бечев.

И добави, че към днешна дата няма изгледи за мирни договаряния сред Русия и Украйна.

" Можем да се надяваме за диалози за ограничение на външния резултат ".

По думите му резултатът от войната занапред ще се вижда:

" Енергийната рецесия ще се усети през идващия отоплителен сезон. Последица е и доближаването сред Русия и Китай. Предстои аудиенция на Си Дзинпин в Москва, където евентуално Китай ще изкаже своите позиции по отношение на украинската рецесия. Китай е в внимателно състояние, тъй като от една страна не желае Русия да изгуби, само че въпреки това не желае ескалация на напрежението... Вероятно няма да чуем безапелационна позиция от Китай, само че даже и страната да съобщи нещо, това не значи, че ще даде цялостна военна поддръжка, тъй като мерилото за това до каква степен дълбоки са военно-политическите връзки е какви ще бъдат китайските доставки. Балансът ще бъде непокътнат в китайската външна политика ".

В предаването " Неделя 150 " Бечев уточни, че към този момент втори месец Русия е в криза и стопанската система няма да се върне към напредък до края на годината.

" Дългосрочно глобите пречат на Русия да мине в режим на по-ускорен напредък и развиване. Макроикономическият екип, виновен за съветската вътрешна политика, е много способен. Съумяват да запазят непоклатимост. Но външната среда става по-трудна. Ако намалеят приходите от продажба на нефт, който е главен фактор за попълване на бюджета, ще има последствия. Има непоклатимост в съветската стопанска система, само че има застоялост, която предопределя траекторията на Русия в околните десетилетия ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР