Китайската телевизия CCTV премахна излъчването на дербито между Арсенал и

...
Китайската телевизия CCTV премахна излъчването на дербито между Арсенал и
Коментари Харесай

Китайска телевизия няма да излъчва "Арсенал" - "Манчестър Сити" заради туит на Йозил

Китайската телевизия CCTV отстрани излъчването на дербито сред " Арсенал " и " Манчестър Сити " от неделната си стратегия, откакто Месут Йозил разкритикува в обществените медии политиката на страната по отношение на мюсюлманската уйгурска общественост.

В туита си Йозил назовава уйгурите " воини, които се съпротивляват на преследването " и укори както Китай, по този начин и мълчанието на мюсюлманите.

#HayırlıCumalarDoğuTürkistan pic.twitter.com/dJgeK4KSIk
— Mesut Özil (@MesutOzil1088) December 13, 2019

" Там (в Китай) се гори Коранът, затварят се джамии и духовни учебни заведения, а учители се избиват един по един. Въпреки всичко това мюсюлманите не престават да си мълчат. ", написа международният първенец с Германия, който е мохамеданин.

Снимка: Reuters

Китайската футболна асоциация е " разочарована " от написаното от Йозил и счита забележките му за " неуместни ".

" Коментарите на Йозил без подозрение нараниха китайските му почитатели, също така те нараниха и възприятията на всички китайци. Това е нещо, което не можем да приемем, ", сподели за локално издание представител на футболната централа.

Вестникът " The Global Times " заяви в туитър акаунта си, че каналът CCTV-5 е премахнал мача на " Арсенал " против първенеца " Манчестър Сити " от програмата си, откакто мненията на Йозил са " разочаровали почитателите и футболните ръководители ".

China's State-run CCTV removed @Arsenal's Sunday match against @ManCity from its broadcast schedule, after Arsenal star @MesutOzil1088's false comments on Xinjiang disappointed Chinese fans and football governing authorities. Online broadcaster PPTV may also stop airing the game. pic.twitter.com/Ly1WQtcqGg
— Global Times (@globaltimesnews) 15 декември 2019 година
Вместо мача онлайн, каналът ще излъчи повтаряне на срещата " Уулвърхемптън " - " Тотнъм ".

След поста на Йозил в обществените мрежи, " Арсенал " опита да се отдалеченост от дейностите на своя състезател: " Това, което Йозил е написал, е напълно негово персонално мнение. Като футболен клуб, " Арсенал " постоянно е аполитичен. ", гласи позицията на лондонския клуб.

Снимка: Reuters

Не закъсняха и реакциите от Истанбул. Там стачкуващи излязоха по улиците с плакати на Йозил и стачкуваха против Китай и дейностите на страната.

През лятото генералният управител на баскетболния " Хюстън рокетс " Дарил Морей поддържа протестиращите в Хонконг, които са срещу режима в Китай.

Това се случи по време на предсезонното турне на доста отбори от НБА в Китай. Отговорът на Китай бе прекъсване на излъчването на мачове от най-силното баскетболно състезание, както и прекратяване на спонсорски контракти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР