Китайската технологична компания ВуtеDаnсе пусна на пазара услуга за електронни

...
Китайската технологична компания ВуtеDаnсе пусна на пазара услуга за електронни
Коментари Харесай

Собственикът на TikTok навлезе на финтех пазара

Китайската софтуерна компания ВуtеDаnсе пусна на пазара услуга за електронни разплащания посредством приложението Douyin, което е китайската версия на известната по целия свят обществена мрежа на компанията – ТіkТоk, съобщи Си Ен Би Си.

Потребителите на Douyin ще могат да употребяват новата услуга Douyin Pay за поръчване на артикули посредством приложението за къси видео. Създателите на наличие в обществената мрежа нормално продават някакви артикули, свързани с техния канал.

„ Целта на Douyin Pay е да бъде допълнение към главните разплащателни способи и да усъвършенства потребителското преживяване в Douyin “, обявиха от ВуtеDаnсе

Социалната мрежа работи с разплащателните платформи на Alipay на Ant Group и WeChat Pay на Tencent, които преобладават китайския финтех пазар. Двете дружно дават отговор за повече от 90% от мобилните заплащания в страната, сочат данни на iResearch.

И двете платежни услуги се употребяват както за осъществяване на заплащания в приложения, по този начин и за покупки във физически магазини, където клиентите могат да пазарят посредством сканиране на QR кодове. Засега Douyin Pay ще се употребява единствено за покупки в границите на приложението Douyin. За да употребяват услугата, потребителите би трябвало да имат китайска банкова сметка.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР