Китайската технологична компания Huawei използва кодови имена и тайни дъщерни

...
Китайската технологична компания Huawei използва кодови имена и тайни дъщерни
Коментари Харесай

Huawei използва кодови имена за операциите си в Сирия и Судан

Китайската софтуерна компания Huawei употребява кодови имена и секрети дъщерни сдружения за активността си в Сирия, Судан и Иран. Това разкри Съединени американски щати по време на делото за екстрадация на основния финансов шеф на китайския производител Мън Ванчжоу, написа Bloomberg.

Huawei е управлявала физически отдел с името Direct Point в Судан и подобен, наименуван Canicula в Сирия съгласно документи, показани от съда в Канада, където тече следствието, откакто Мън бе задържана на летището във Ванкувър. Освен това в свои вътрешни документи компанията е употребила съчетанието " А5 ", което дава отговор на Судан, а с " A7 " е означавала Сирия, разкриват доказателства, които Щатите са показали на канадското държавно управление в поддръжка за настояването за екстрадация на Мън.

Според обвиняванията Huawei е управлявала тези звена, както е направлявала дъщерното си сдружение в Иран, което продължи да търгува с американски артикули, технологии и услуги, нарушавайки американските наказания.
 Главният финансов шеф на Huawei призна, че компанията има офис в Иран
Главният финансов шеф на Huawei призна, че компанията има офис в Иран

Мън е удостоверила по време на разпит

Съединени американски щати желае екстрадацията на Мън, която е щерка на създателя на Huawei - Жън Джънфей поради обвинявания към нея и цялата компания в скрит план и банкови транзакции на стойност 100 милиона $, с които са нарушени американските наказания. Китайският производител на смарт телефони отхвърля тези изказвания.

" Мотивацията за тези неправилни дейности произтича от нуждата на Huawei да трансферира пари от страни, които са обект на американски или европейски наказания като Иран, Сирия или Судан посредством интернационалната банкова система ", се споделя в настояването на Министерството на правораздаването в Канада във връзка ареста на Мън.

Защитата на Мън показа стотици страници документи, от които и фотоси в поддръжка на изказванието, че тя е била излъгана от американските управляващи по отношение на повода на нейното задържане.

А Съединени американски щати приготвят проекта си за деяние, в случай че Мън бъде екстрадирана от Канада. Щатите разполагат със лист от очевидци и мениджъри от HSBC Holdings, Standard Chartered, BNP Paribas и Citigroup, които са били подведени от финансовия шеф на Hiawei да продължат бизнеса си с китайската компания, макар че ще нарушат американските наказания.
 Huawei в обстановка на
Huawei в обстановка на " живот или гибел "

Ръководството желае да вижда обилни резултати от служителите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР