Китайската Суперлига ще намали заплатите на футболистите от следващия сезонКитайската

...
Китайската Суперлига ще намали заплатите на футболистите от следващия сезонКитайската
Коментари Харесай

Китайската Суперлига ще намали заплатите на футболистите от следващия сезон

Китайската Суперлига ще понижи заплатите на футболистите от идващия сезон
Китайската Суперлига ще изисква от клубовете да съблюдават нови правила през идващия сезон, в това число намаляването на заплатите на играчите. Китайската футболна асоциация взе разнообразни ограничения през последните години, с цел да ограничи закупуването на футболисти и треньори от чужбина в страната. Като част от новите правила, асоциацията ще вкара рестрикции на финансовите инжекции за клубове, което включва бонуси за футболистите, трансферни суми и заплати, заяви локалната осведомителна организация Xinhua.

До сезон 2019/20, всеки състезател би трябвало да подпише трудов контракт, като ще има
бонуси за положително показване в обособени срещи. Заплати на ръка и други финансови хонорари ще бъдат неразрешени. В китайската Суперлига играят няколко някогашни играчи от британската Висша лига – някогашните футболисти на Челси Оскар и Рамирес, белгийския национал Алекс Витсел и някогашния нападател на Саутхемптън Грациано Пеле.

Освен тях в последните години в Китай дойдоха звезди от ранга на Хълк и Карлос Тевес, само че това не оказа помощ на представянето на националния тим. Китай има единствено едно присъединяване на международни финали – през 2002 година в Япония и Южна Корея, само че президентът на азиатската страна Си Дзинпин към този момент изяви своето предпочитание Китай да се класира на Мондиал, да бъде хазаин и да завоюва най-престижната отборна футболна конкуренция в близко бъдеще.

През миналата футболна акция към този момент бяха въведени някои ограничавания. Едно тях бе таксуването за трансфер на чужденец над 5.07 млн. паунда, а за локален футболист сумата бе 2.25 млн. паунда. Освен това бе подредено на старта на 2017 година всеки тим да има единствено един състезател под 23-годишна възраст в стартовия състав. Практиката бе въведена, с цел да може множеството неопитни състезатели да играят за локалните клубове в елита след отчаяние с националния тим. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР