Китайската социална мрежа TikTok изпревари най-голямата интернет търсачка по брой

...
Китайската социална мрежа TikTok изпревари най-голямата интернет търсачка по брой
Коментари Харесай

TikTok изпревари Google по популярност

Китайската обществена мрежа TikTok изпревари най-голямата интернет търсачка по брой месечни гости, пресмятат анализатори от Cloudflare.

Според годишния отчет за изследване на компанията TikTok.com е изпреварил всички услуги на Гугъл - карти, преводач, фотоси, книги и агрегатор за вести, написа Би Би Си.

Популярността на TikTok за 2021 година е повишена доста - в края на 2020 година приложението е на седмо място. Днес десетте най-популярни домейна съгласно Cloudflare наподобяват по този начин:
TikTok.comGoogle.comFacebook.comMicrosoft.comApple.comAmazon.comNetflix.comYouTube.comTwitter.comWhatsApp.com
Анализаторите изясняват повишаването на известността на TikTok с триумфа на нейния логаритъм за сортиране на видеоклипове за всеки консуматор. През последните години доста инфлуенсъри, които са почнали в TikTok, се трансфораха в звезди, като да вземем за пример Адисън Рей и Чарли Д'Амелио.

Рей основава профила си в TikTok през лятото на 2019 година и през днешния ден към този момент се радва на 86 милиона почитатели. За по-малко от две години 20-годишната танцьорка съумя да построи цяла империя от артикули, брандирани с нейното име.

Рей е оповестена от списание " Форбс " за най-високоплатения инфлуенсър в TikTok през 2020 година, приходите ѝ се правят оценка на пет милиона $ преди облагане с налози.

Акаунтът на Д'Амелио има 132 милиона почитатели. Тя за първи път стартира да разгласява в TikTok през май 2019 година, като прави видео дружно с приятеля си. След това взема решение да промени видеата си и стартира да разгласява главно танци. Тя е щерка на някогашен претендент за републиканския сенат на Кънектикът, а майка ѝ Хайди Д'Амелио е фотограф и някогашен модел.

Общо в света има над един милиард консуматори на TikTok. Лидерството на обществената мрежа като най-популярната онлайн услуга в света беше дефинитивно открито на 10 август 2021 година, написа Cloudflare.

TikTok остава преди всичко през по-голямата част от октомври и ноември, в това число през Деня на благодарността и Черния петък в Съединени американски щати.

Мрежата разрешава на потребителите да качват основани от тях видеоклипове с дълготрайност от 15 секунди до една минута, като употребяват специфични принадлежности за монтиране на видеата.

TikTok е извънредно известна измежду видеоклиповете за танци.

От друга страна приложението събира голямо количество данни за потребителите - какви видеоклипове гледат и разясняват, къде се намират, какви са моделите на мобилните им телефони и даже по какъв начин пишат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР