Китайската национална петролна корпорация (CNPC) се отказа този месец да

...
Китайската национална петролна корпорация (CNPC) се отказа този месец да
Коментари Харесай

Bloomberg: Китай се отказа от петрола на Венецуела

Китайската национална петролна корпорация (CNPC) се отхвърли този месец да достави от Венецуела близо 5 милиона барела петрол. Причината са въведените от Съединени американски щати наказания против Боливарийската република, заяви организация Bloomberg като се базира на свои източници.

Според тях, Китай стана главната дестинация за петролните танкери от Венецуела, откакто през януари 2019 година Вашингтон наложи наказания против държавната петролна компания PDVSA.

Плановете са тази година КНР да внася на ден 339 000 барела нефт от Венецуела. По-голямата част от тази суровина се транспортира от CNPC и нейните дъщерни сдружения.

Според Bloomberg, Китай над 10 години не е отказвал постоянно купува нефт от Каракас. Отмяната на проектите за август не значи цялостно прекъсване на покупките на Пекин за петрол от Боливарската република.

На 5 август президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет за цялостното блокиране на имуществото на венецуелското държавно управление под американска пълномощия и възбрана за всякакво даване на финансови средства, артикули и услуги за него.

Блокирането се отнася за активите на всички ведомства на държавното управление на латиноамериканската страна, както и на Централната банка на Венецуела и на държавната петролна компания PDVSA.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР