Китайската корпорация CRRC представи прототип на влак на магнитна възглавница,

...
Китайската корпорация CRRC представи прототип на влак на магнитна възглавница,
Коментари Харесай

Китай накара света да онемее с този влак

Китайската корпорация CRRC показа първообраз на трен на магнитна възглавница, който след въвеждане в употреба ще стане най-бързият в света, оповестява CNN. Композицията ще доближава оптималната скорост от 600 км/ч.

Влаковете от вида MagLev (от магнитна левитация) се носят над релсите благодарение на електромагнитно поле. При придвижването си композицията не допира до пътя и единствената съпротивителна мощ е въздухът.

Прототипът на новия трен е издигнат в завода на CRRC в гр. Циндао. Изпитанията стартират напълно скоро, а въвеждането в употреба е планувано за 2021 година

За най-бързото електромагнитно железопътно трасе в света сега се счита линията сред летище "Пудун " и метростанция "Лунян " в Шанхай. Влакът, който се движи по нея, изминава 30-километровото разстояние за 7 минути със скорост 431 км/ч.

Рекордът за най-бърз трен на електромагнитна възглавница обаче принадлежи на японски MagLev. По време на тествания на пробно трасе сред Токио и Нагоя през 2015 година той развива 603 км/ч. Редовните курсове стартират през 2027 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР