Китайската комунистическа партия разкритикува американската демокрация днес и възхвали собствената

...
Китайската комунистическа партия разкритикува американската демокрация днес и възхвали собствената
Коментари Харесай

Китай разкритикува американската демокрация преди среща на високо равнище, организирана от Байдън

Китайската комунистическа партия разкритикува американската народна власт през днешния ден и възхвали личната си система на ръководство, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Цел на остри рецензии беше срещата на високо ниво за демокрацията по света, която ще се организира идната седмица под семейството на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.

Партийни чиновници сложиха под въпрос по какъв начин поляризирана страна, която се е провалила в оправянето с COVID-19 може да поучава другите и споделиха, че опитите други страни да бъдат принудени да копират западния модел на народна власт са "обречени на неуспех ".

Тян Пейян, заместител шефът на Бюрото за политически проучвания на партията, сподели че пандемията е извадила на показ дефектите в американската система. Според него високата смъртност от COVID-19 в Съединени американски щати се дължи на политически разногласия и разделения в държавно управление от най-високото до най-ниските равнища.

"Подобна народна власт не носи благополучие, а бедствия за гласоподавателите ", сподели той на конференция, на която беше показан отчет на държавното управление за системата, наричана от Комунистическата партия нейна лична форма на народна власт, която е под корав партиен надзор.
Нито Китай, нито Русия са измежду към 110-те поканени държавни управления на двудневната виртуална "Среща на високо ниво за народна власт " на Байдън, която стартира в четвъртък. Участието на Тайван, самоуправляваща се народна власт, която Китай счита за своя провинция, в допълнение разгневи Пекин.

Отношенията сред Съединени американски щати и Китай остават напрегнати, макар виртуална среща на високо ниво сред Байдън и китайския водач Си Цзинпин предишния месец. Президентът на Съединени американски щати неведнъж уточни различия с Китай в по-широкия си апел към Съединени американски щати и съдружниците им да покажат, че демокрациите могат да предложат на човечеството по-добър път към напредъка от автокрациите.

Комунистическата партия ръководи Китай еднолично от 1949 година Тя твърди, че разнообразни гледни точки са отразени в консултативните органи и кварталните комитети, само че заглушава множеството обществени рецензии с цензура и от време на време с арести.

Партията твърди, че мощното централно управление е належащо за запазването на стабилността в голямата страна, която през вековете е била разкъсвана от разделения и войни.

"В такава огромна страна с 56 етнически групи и повече от 1,4 милиарда население, в случай че няма партийно ръководство и възприемем по този начин наречената западна народна власт, ще бъде доста елементарно да объркаме нещата и демокрацията да работи в противоположна посока ", сподели Тян.

Трудностите, които неотдавна изпитаха някои западни демокрации, дадоха на водачите на Комунистическата партия повече убеденост в системата им и в опитите им да създадат Китай международна мощ. Държавните медии постоянно приказват за хаоса от безредиците пред Капитолия на Съединени американски щати след последните избори за президент. Публикуваният през днешния ден отчет твърди, че "днешният свят е изправен пред провокации от несъразмерна народна власт ".

Китайски чиновници постоянно упрекват Съединени американски щати и други страни, че употребяват демокрацията като прикритие за опитите си да спрат възхода на Китай - обвиняване, което беше повторено на конференцията от Сюй Лин, заместник-началник на отдела за връзки с обществеността на партията.

"САЩ назовават себе си "лидер на демокрацията " и провеждат и манипулират по този начин наречената "Среща на високо ниво за народна власт ", сподели той. "Но в действителност те подтискат и пречат на страните с разнообразни обществени системи и модели на развиване в името на демокрацията ", добави Сюй. Според него е недемократично те да желаят да постановат своята форма на народна власт поради личните им не постоянно положителни резултати. "Тяхното вътрешно ръководство е в безпорядък, само че те сочат с пръст и подлагат на критика другите демокрации ", сподели Сюй. "Това ли е демокрацията, която те популяризират ", запита се той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР