Китайската комунистическа партия (ККП) забрани на членовете си да имат

...
Китайската комунистическа партия (ККП) забрани на членовете си да имат
Коментари Харесай

Без религия за членовете на комунистическата партия в Китай

Китайската комунистическа партия (ККП) забрани на членовете си да имат религиозни убеждения и желае да изгони тези, които принадлежат към религиозни организации. Дори и членовете на фамилията на членовете на ККП се обезкуражават да вземат участие в религиозни церемонии.

"Членовете на партията не би трябвало да имат религиозни убеждения, те са алена линия за всички членове ", сподели Уанг Зуоан, шеф на Държавната администрация по вероизповеданията предходната година, предупреждавайки, че тези, които не се подчиняват, ще бъдат осъдени.

Член на ККП, църковен активист в окръг Янтинг, провинция Съчуан, е задържан на 31 август 2017 година по време на среща с други пет вярващи в дома му. Въпреки че скоро е освободен по медицински аргументи, Ли Джиаджуо е изпъден от партията и е под строго наблюдаване от полицията.

В 8 часа сутринта на 31 август трима чиновници влизат в къщата на Ли и го принуждават да съобщи Библията и да смъкна кръста от стената.

След дълъг разпит в полицията Ли е освободен, само че е посъветван да рапортува, когато е поискано. Те го предупредават, че в случай че още веднъж повярва в Бога фамилията му ще бъде застрашено, а правото на внука му за университет ще пострада.

Преследването на ККП надалеч не свършва - на 11 декември, Дисциплинарната комисия на окръг Яндинг и Постоянният комитет гони Ли от партията въз основа на религиозните му убеждения. След това чиновниците на ККП непрестанно идват в къщата на Ли, с цел да го следят, тормозят и заплашват.

Полицията инструктира съседите да го следят и да рапортуват дали той е в контакт с религиозни вярващи. Те заплашват фамилията му, че в случай че Ли продължи да има вяра в Бог, освен ще бъде закаран в пандиза, само че и околните му ще пострадат.

Заплахите и преследването носят голям напън върху Ли. Той губи поддръжката на родственици и другари, които осъждат за вярата му в Бога. В резултат на това Ли губи апетита си, не можа да заспи и в последна сметка получава нервно разстройство.

Съпругата на Ли споделя, че се опасяват да имат посетители в къщата си, тъй като полицията е споделила на селяните да рапортуват за тях, в случай че ги видят с непознати. "Когато някой ни посети, ние забелязахме съседите да питат кой е. В Китай, когато един човек има вяра в Бог, цялото семейство е преследвано ", оплака се брачната половинка на Ли.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР