Китайската комунистическа партия е "основна заплаха на нашето време", която

...
Китайската комунистическа партия е "основна заплаха на нашето време", която
Коментари Харесай

Помпейо: Китайската комунистическа партия е основна заплаха на нашето време

Китайската комунистическа партия е "основна опасност на нашето време ", която се опълчва на западните правила, съобщи през днешния ден в Лондон американският държавен секретар Майк Помпейо, представен от Агенция Франс Прес.

На взаимна конференция с английския си сътрудник Доминик Рааб Помпейо акцентира, че западните съдружници "трябва създадат всичко по силите си идващият век да бъде ръководен от западните демократични правила ".

Изказването идва на фона на напън на Вашингтон над Англия и други европейски страни да изключат китайския софтуерен колос "Хуавей " от основаването своите 5G мобилни мрежи.

Помпейо и Ердоган са напуснали берлинската конференция за Либия

Лондон реши във вторник да позволи на "Хуавей " да взе участие с "несъществени " детайли, които нямат връзка с чувствителни персонални данни.

Брюксел зае сходна позиция за страните членки през вчерашния ден.

Американски публични лица предизвестиха, че може да се наложи Вашингтон да приключи шерването на разследваща информация с Лондон поради включването на китайската компания в 5G мрежата, само че през днешния ден Помпейо отстъпи от тази заплах, отбелязва БНР.

Обменът на разследваща информация сред Съединени американски щати и Обединеното кралство е "дълбок, мощен и ще продължи ", сподели американският първи посланик.

Помпейо разяснява изказванията за вероятни закани за някогашния дипломат на Съединени американски щати в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР