Китайската компания за телекомуникационно оборудване Huawei няма да бъде изцяло

...
Китайската компания за телекомуникационно оборудване Huawei няма да бъде изцяло
Коментари Харесай

Франция няма да забрани изцялo участието на Huawei в своята 5G мрежа, но ще въведе ограничения

Китайската компания за телекомуникационно съоръжение Huawei няма да бъде напълно неразрешена в мрежата от пето потомство 5G във Франция, само че френските оператори, които употребяват такова съоръжение, ще получат разрешителни за период, стеснен до осем години, съобщи Франс прес, като се базира на Националната организация за сигурност на осведомителните системи. Агенция Франс Прес отбелязва, че това изискване ще затрудни достъпа на китайската група на френския пазар 5G.

" Това, което мога да кажа, е, че няма да има цялостна възбрана ", сподели генералният шеф на френската организация за киберсигурност (Anssi) Гийом Пупар в изявление за в. " Ле-з-еко ".

Насърчаваме операторите, които сега не употребяват Huawei, да не го вършат. На тези, които към този момент употребяват тяхно съоръжение, ще издаваме разрешителни за период от три до осем години, сподели Пупар и удостовери че решенията към този момент са подготвени и чакат единствено да бъдат подписани от държавното управление.

Само три компании за телекомуникационно съоръжение - европейските Nokia и Ericsson и китайската Huawei - имат опция да доставят техника за бъдещите мрежи 5G, осведоми Българска телеграфна агенция.

Ще има отводи, сподели Пупар, като изключи те да обиден Nokia и Ericsson.

Това, което се прави при 5G във Франция е компромис. Мрежата 5G би трябвало да се развива при допустими за операторите стопански условия, както и да подсигурява суверенност, тъй че да не бъдем подвластни от едно или друго съоръжение или страна, изясни шефът на организацията.

Не сме срещу Huawei, нито сме настроени антикитайски. Става въпрос за ръководство на опасности, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР