Китайската компания Hongqi (Червено знаме), дъщерна на концерна FAW, официално обяви

...
Китайската компания Hongqi (Червено знаме),
дъщерна на концерна FAW, официално обяви
Коментари Харесай

Концернът FAW представи нова стратегия за марката си Hongqi

Китайската компания Hongqi (Червено знаме), дъщерна на концерна FAW, публично разгласи в Пекин за ново начало, поради поставените пред нея от компанията–майка нови амбициозни цели. В момента марката има само един модел – седанът H7, от който през 2016-а са продадени 4800 броя (за 2017-а още няма данни).

През идващите две години марката ще трябва да промени всичко – дизайнерският си език, платформите, силовите елементи и маркетинга. Към 2025-а година в гамата й би трябвало да има 15 електрифицирани модела и два бензинови. Начало на революцията слага безименен засега концепт, показващ новите фирмен стил и лого на марката.

Концептът не е действителен автомобил, а скулптурен макет с дължина шест метра. Дори му липсват и колела. В него може да се открие ентусиазъм от купето Vision Mercedes-Maybach 6, а гребенът на големия преден капак и включените светодиоди би трябвало да напомнят за аленото знаме.

От основаването си през 1958-а година марката има фирмен знак от червено кръгче със златен слънчоглед в центъра. Сега логото е стилизирано като знаме, разположено е на кормилото и колелата. Основното предопределение на марката беше и е обезпечаването на луксозни лимузини за държавното управление на Поднебесната империя. Hongqi има намерения да открие проучвателен центрове в Пекин, Шанхай, Мюнхен и Силициевата долина, само че щаб-квартирата ще остане в град Чанчун.

Новата радиаторна решетка, демонстрирана с концепта ще украсява новите четири категории премиум модели на марката - L - лимузини, S – спортни коли, H - пълноразмерни седани, Q - рекреационен бизнес-клас, в който ще влизат кросовъри и всъдеходи.

За новата гама на марката ще бъде развита и нова модулна платформа с обозначение FME, ще се създават технологии за автономно придвижване, а за бъдещите електромобили се дава обещание пробег с едно зареждане от най-малко 600 км. Задачата за 2020-а година е повишаване на продажбите до 100 000 машини, а след още пет до 300 000.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР