Китайската компания GAC е единственаият от многоройните автопроизводители в Поднебесната империя, която

...
Китайската компания GAC е единственаият
от многоройните автопроизводители в
Поднебесната империя, която
Коментари Харесай

GAC Motor с апетити за пазара в Щатите, представи в Детройт концепт без странични прозорци - видео

Китайската компания GAC е единственаият от многоройните автопроизводители в Поднебесната империя, която продължава да се пробва да навлезе на пазара в Щатите. Тя взе участие от пет години вДетройтския автосалон, като този път експозицията й е най-голямата до момента. От компанията настояват интензивно, че ще стартират продажбите си зад океана през следващата 2019-а година.

Тази година гвоздеят на тяхното изложение е концептуалният кросовър Enverge, предлаган като юношески автомобил. Машината има много футуристичен дизайн, чиято основна специфичност е отсъствието на странични прозорци, а вратите са тип крила на пеперуда.

Машината е четириместна и е с напълно електрическо задвижване. Двигателят е с мощност 238 к.с., а акумулаторът е с капачитет от 71 кВтч. Според компанията зарядът му ще стигне за изминаване на почти 600 км. Машината наподобява додста пъргава съгласно данните си – 0-100 км/ч за 4,1 секунд, само че оптималната й скорост очевидно е ограничена на 160 км/ч. Концептът притежава “пакет технологии за виртуална действителност ”, само че за него не се дават никакви данни.

Освен концепта в Детройт китайците излагат и серийния си седан GAC GA4. Машината е дълга съвсем 4,7 метра и на пазара в Китай скоро ще се предлага с 1,3-литров турбомотор с мощ 137 к.с. или с 1,6-литров атмосферен с мощ 114 к.с. Той потегля в продажба в Китай през днешния ден.

GAC е известна с партньорството си с концерна Fiat Chrysler Automotive (FCA) и прави в страната разнообразни модели на Jeep. Освен тях прави и други косовъри с марката Trumpchi. Това е може би най-бързо развиващият се автопроизводител в Поднебесната империя.



Освен тези два експоната GAC Motor представя още и топ-моделите си GA8, GS8, GM8, тези от среден клас - GS3, GS4, GS7 и GA6.

През предходната година GAC Motor основа собствен развоен център - North American R&D center в Силиконовата котловина и търси сътрудници в него от там, Детройт и Бостън. Малко по-късно тази година GAC Motor ще обяви новата си маркова световна тактика, включваща и ново британско име за марката с цел да бъде по-доре призната на глобално равнище. Тя основава ппродажбена компания GAC Motor North America и ще кандидатства за участие ва Националаната автомобилна дилърска асоциация (NADA) в Лас Вегас през март.

Guangzhou Automobile Group Motor CO., LTD (GAC Motor) е основана през 1998-а като отделение на GAC Group, която пък е касирана на 238-о място в листата на световните компании Fortune Global 500. Автомобилното отделение развива и произвежда коли с високо качество, двигатели, съставни елементи и автомобилни аксесоари. GAC Motor има напредък от 37.2% през 2017-а и е класирана преди всичко сред всички китайски компании от бранша от J.D. Power Asia Pacific`s 2017 China Initial Quality Study SM (IQS). Годишното й автомобилно произвеждане е в рамките на половин милион коли, а задачата е достигането на един милион през 2020-а. Компанията има продажбени и сервизни мрежи в 14 страни от света.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР