Китайската Hisense Group започва мащабна инвестиция в технологично оборудване в

...
Китайската Hisense Group започва мащабна инвестиция в технологично оборудване в
Коментари Харесай

Мултинационален производител на бяла техника и електроника инвестира €7 милиона в завод в Словения

Китайската Hisense Group стартира огромна инвестиция в софтуерно съоръжение в цех за тв приемници в словенския град Велене, който ще стартира да работи през януари, написа Seenews, базирайки се на словенското дъщерно сдружение на групата Hisense Gorenje. Инвестицията възлиза на 7 милиона евро и се чака да се основат към 400 работни места.

Фабрика Hisense Europe, която се основава в индустриалната зона на Gorenje в град Велене ще е в някогашната индустриална зала на хладилни уреди и ще създава два милиона тв приемника годишно на четири индустриални линии през първата фаза.

Според пазарните условия, потенциалът и броят на линиите в идващите етапи, до 2023 година, ще се усилят до индустриален потенциал от съвсем 4 милиона тв приемника годишно.

Първоначално заводът ще отвори с 330 служащи. Компанията евентуално ще наеме някогашни чиновници на фабриките за битова техника на Gorenje, съгласно изказване на Hisense Gorenje в четвъртък.

Този май Hisense Group съобщи, че ще освободи 327 служащи в четирите си завода в Словения поради внезапния спад на поръчките и приходите след експлоадирането на ковид.

Инвестицията в цех за произвеждане на тв приемници беше оповестена, откакто Hisense Luxembourg Home Appliance Holding, член на Hisense Group, закупи 95,42% дял в Gorenje през октомври 2018 година, като закупи 998 417 акции на Gorenje за по 12 евро.

" Една от главните тактики на Hisense е да централизира индустриалните бази в Европа, което усилва оперативната успеваемост и затова понижава разноските. Hisense Group избра Словения за център на европейските си бизнес интервенции, която е и седалището на европейската част на групата и избира Велене за своето главно място за произвеждане и разработка, " споделят от компанията.

Gorenje има няколко индустриални обекта, ситуирани в Словения, Сърбия и Чехия. Около две трети от всички чиновници са със седалище в Словения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР