Китайската група Алибаба (Alibaba) съобщи вчера, че разработва подобен на

...
Китайската група Алибаба (Alibaba) съобщи вчера, че разработва подобен на
Коментари Харесай

Alibaba тества изкуствен интелект, подобен на ChatGPT

Китайската група „ Алибаба " (Alibaba) заяви през вчерашния ден, че създава сходен на „ ЧатДжиПиТи " (ChatGPT) изкуствен интелект, който понастоящем е във фаза на вътрешно тестване, съобщи Ройтерс.

Поддържаният от „ Майкрософт " (Microsoft) чатбот „ ЧатДжиПиТи ", който може да генерира публикации, есета, вицове и даже лирика като отговор на въведен от потребителя въпрос или текст, е приет за най-бързо растящото потребителско приложение в историята, откогато бе пуснат през ноември.

Изявлението на „ Алибаба " следва оповестената във в. „ 21-ст сенчъри хералд " информация, че колосът в онлайн търговията създава диалогов робот, който прилича „ ЧатДжиПиТи " и чиновниците могат да го тестват. „ Алибаба " отхвърли да разяснява информацията във вестника.

„ Като софтуерен водач ще продължим да влагаме в превръщането на авангардни нововъведения в приложения с добавена стойност за клиентите ни, както и за техните крайни консуматори посредством облачни услуги ", сподели представител на „ Алибаба ". След стартирането на „ ЧатДжиПиТи " в края на ноември другите софтуерни компании са конкурират да създават сходни принадлежности.

Междувременно рекламният клип, показващ опциите на новия изкуствен интелект на Гугъл реализира противоположен резултат и намали акциите на корпорацията със 7%. Причината за това е, че във видеото чатботът дава неверна информация, написа Би Би Си. В промоционалния клип чатботът Bard на Гугъл бе помолен да изясни на деветгодишно дете за открития от галактическия телескоп „ Джемс Уеб ". Той дава отговор, че телескопът е първият, който прави фотоси на планета отвън слънчевата система на Земята. В реалност първата фотография на екзопланета е дело на „ Европейския доста огромен телескоп " през 2004 година „ Защо не проверихте обстоятелствата на този образец, преди да споделите видеото? " Крис Харисън, помощник в Нюкасълския университет. Понижаването на акциите е свалило общо 100 милиарда $ от цената на компанията майка на Гугъл - Alphabet.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР