Китайската фирма ByteDance, която е собственик на популярното приложение TikTok,

...
Китайската фирма ByteDance, която е собственик на популярното приложение TikTok,
Коментари Харесай

Собственикът на TikTok иска да разработва чипове

Китайската компания ByteDance, която е притежател на известното приложение TikTok, изследва опцията за създаване на процесори за лични потребности. Това решение се дължи на обстоятелството, че компанията не може да откри снабдители, чиито артикули да дават отговор на условията ѝ за чиповете, написа dir.

Очаква се чиповете на ByteDance да бъдат пригодени за осъществяване на задания, свързани с другите бизнес ползи на компанията - от видео платформи до осведомителни и развлекателни приложения. Проектът на ByteDance за полупроводници е обвързван с две известни трендове - възходящото предпочитание на софтуерните компании да основават чипове за личните си потребности и желанието на Китай да развие нови пълномощия в региона на главните компютърни технологии.

В същото време компанията не има намерение да създава чипове за продажба на други лица. Нейните разработки са предопределени само за вътрешна приложимост. Други китайски софтуерни колоси също демонстрират засилен интерес към полупроводниковите технологии. През последните години колосът в региона на търсенето Baidu и един от водачите в региона на електронната търговия и облачните технологии Alibaba създават лични полупроводници, макар че и двата колоса нямат огромен опит в основаването на такива решения.

Персонализираните чипове разрешават основаването на самостоятелни системи, които са най-подходящи за характерните условия на всяка компания, и в това отношение те се съпоставят удобно с готовите артикули от производители от трети страни. ByteDance към този момент стартира да набира личен състав за личното си развиване. Уебсайтът на компанията съдържа изложение на голям брой свободни работни места, свързани с създаването на микрочипове.

Въпреки това китайските компании към момента се нуждаят от договорни производители на полупроводници, постоянно задгранични. Основната компликация е, че софтуерната война, оповестена от Съединени американски щати на Китай преди всичко, се отнася точно до съоръжение за произвеждане на чипове, за чието произвеждане. Поднебесната империя има най-вече западно произвеждане и доставките му не могат да бъдат прекъснати. От години Китай влага обилни средства в локалната полупроводникова промишленост, само че страната към момента е значително подвластна от западни и други задгранични технологии.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР