Китайската армия ще изкара на вода втори самолетоносач, изцяло проектиран

...
Китайската армия ще изкара на вода втори самолетоносач, изцяло проектиран
Коментари Харесай

Китай пуска на вода втори самолетоносач

Китайската войска ще изкара на вода втори самолетоносач, напълно планиран и издигнат от китайски корабостроители. Още тази седмица той ще излезе за първи път в морето и ще стартира ходови тествания, заяви " Саут Чайна морнинг пост ", представен от БГНЕС. Изданието се базира на военни източници.
Предполага се, че събитието ще бъда отдадено на 69 години от основаването на Военноморските сили на Китайската народоосвободителна войска, което се отбелязва през днешния ден. Точната дата на стартирането на самолетоносача ще зависи от изискванията и височината на прилива.
Изданието съди за идните тествания по известието за затварянето на няколко сектора от Бохайския залив на Жълто море, които са покрай мястото, където се построява корабът. Според един от източниците предишния вторник са били стартирани пробно за първи път моторите на самолетоносача, което също сочи към идни тествания. За построяването на кораба е употребена нова проба стомана.
" Плаващото летище " има водоизместимост 70 хиляди тона и към този момент няма публично име. Известен е като " вид 001А ". Построен е по сходство на първия китайски самолетоносач " Ляонин ", който е построен въз основата на модифицирания някогашен руски тежък самолетоносач " Варяг ", платен от Украйна.
Хонконгски медии оповестяват, че Китай е почнал строителството на трети самолетоносач в Шанхай. Той ще има електромагнитна система за катапултиране на самолети.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР