Китайската армия може да използва стратегия, описана преди 2500 години

...
Китайската армия може да използва стратегия, описана преди 2500 години
Коментари Харесай

RAND Corporation: Китайската армия проучва стратегията на големия пълководец Сун Дзъ, с която да унищожи САЩ

Китайската войска може да употребява тактика, разказана преди 2500 години от огромния военачалник и мъдрец Сун Дзъ, с която да победи Съединени американски щати, без да вземат участие в борба, написа The National Interest, базирайки се на проучване на RAND Corporation. В рамките на тази тактика Китай ще се опита да сковава съперника, лишавайки го от опция да координира дейностите на военните си по време на интервенции, както и да дефинира задачите си за офанзива.

„ Войната към този момент не е битка за заличаване на противоположни сили, а по-скоро конфликт сред противоположни операционни системи. В тази нова действителност врагът може да бъде надвит, в случай че операционната му система се окаже неефективна или напълно неспособна да действа поради заличаване или деградиране на основни подразделения или оръжие”, отбелязва един от създателите на проучването Джефри Енгстром.

Авторите на проучването настояват, че китайците няма да разрешат на американските военни да употребяват прецизни оръжия на сушата, във въздуха и в морето.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР