Китайската академия по инженерна физика, която е специализирана в изследвания

...
Китайската академия по инженерна физика, която е специализирана в изследвания
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Китайският разработчик на ядрени оръжия купувал чипове от САЩ

Китайската академия по инженерна физика, която е профилирана в проучвания и разработки в региона на нуклеарните оръжия, е купувала компютърни чипове от американски производители най-малко от 2020 година, макар глобите за експорт. За това написа The Wall Street Journal, базирайки се на документите за публични поръчки на организацията.

В публикацията се оповестява, че академията, употребявайки услугите на китайски медиатори, е купувала чипове от американски производители на технологии като Intel и Nvidia и такива покупко-продажби е имало най-малко 10 пъти през последните две години.

Според тези данни изданието твърди, че академията е работила, заобикаляйки експортните ограничавания, наложени от Съединени американски щати през 1997 година върху доставките на полупроводници. В публикацията се показва, че създадените в Съединени американски щати чипове, закупени от 2020 година, са служили като съставни елементи на компютърни системи и е трябвало да бъдат употребявани в лаборатории, оборудвани за „ преструване на нуклеарни детонации “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР