Китайска модна фотографка се извини за своето невежество, след като

...
Китайска модна фотографка се извини за своето невежество, след като
Коментари Харесай

Как снимка на азиатка за Dior разбули духовете

Китайска фешън фотографка се извини за своето " незнание ", откакто фотография, която е направила за френската първокласна марка Dior, провокира отвращение.

Снимката на Чен Ман демонстрира жена, която съгласно някои китайски медии затвърждава негативните западни стандарти за азиатските лица.

" Обвинявам себе си за незрялостта и незнанието си ", написа 41-годишната Чен Мон в обществената платформа Weibo.

От Dior обявиха, че фотографията, която наскоро е била показана на галерия в Шанхай, към този момент е отстранена.

" Dior, както постоянно, почита възприятията на китайския народ... Ако се случат някакви неточности, (Dior) е отворена за приемане на противоположна връзка и подготвена да ги поправя в точния момент ", написа стилната къща в своя акаунт в Weibo, като добави, че фотографията е произведение на изкуството, а не комерсиална реклама.

Снимката бе показана за първи път на 12 ноември, само че незабавно провокира остра отрицателна реакция в локални медии.

В публицистична публикация на Beijing Daily моделът от фотографията на Dior е разказан като жена " с тъмно лице и злокобни очи ".

" Фотографът се заиграва с естетическите усети на западния свят ", се споделя в публицистичния материал. " В продължение на години азиатските дами постоянно са изобразявани с дребни очи и лунички, с цел да подхождат на стереотипната позиция на Запада, само че китайският метод да се прави оценка изкуството и хубостта не може да бъде изкривяван по този начин ".

Източник: БГНЕС
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР