Китайска компания за наблюдение следи движението на повече от 2.5

...
Китайска компания за наблюдение следи движението на повече от 2.5
Коментари Харесай

Биг Брадър по китайски - милиони са под лупа

Китайска компания за наблюдаване следи придвижването на повече от 2.5 милиона хора в западния район Синдзиян, излиза наяве от приключване на данни оповестено от холандски интернет експерт, представен от вестник South China Morning Post. Точно този район е може би най-проблемният в Китай - там живее мюсюлманското малцинство уйгури.
База данни съдържаща номера на персонални карти, дати на раждане и данни за местонахождение за били оставени без отбрана за месеци от основаната в Швейцария компания за създаване на технологии за лицево различаване „ СенсНетс Технолоджи”. Това твърди Виктор Джеверс, създател на неправителствената организация Фондация Джи Ди Ай, която първа заяви за това предходната седмица, посредством серия от постове в обществените мрежи.
Разкриването на данните е посочило към 6.7 милиона точки установяване на местоположението на разнообразни хора в последните 24 часа, като те са били маркирани с тагове като „ джамия”, „ интернет кафе”, „ хотел” и други сходни места, където могат да бъдат открити камери за наблюдаване, съобщи БГНЕС.
„ Беше безусловно отворено за всеки без идентификация и цялостни администраторски права. Всеки можеше да основава, чете, обновява и трие всичко в базата с данни”, съобщи Джеверс.
Китай среща сериозна рецензия от страна на деятели, задгранични държавни управления и експерти по човешки права от Организация на обединените нации за това, което те назовават строго наблюдаване над мюсюлманските малцинства. Според уеб страницата на СенсНетс те работят с китайската полиция в няколко града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР