Китайска компания в областта на автомобилостроенето е проявила инвеститорски интерес

...
Китайска компания в областта на автомобилостроенето е проявила инвеститорски интерес
Коментари Харесай

Китайска фирма е проявила интерес към Кърджали

Китайска компания в региона на автомобилостроенето е показала инвеститорски интерес към Кърджали, сподели пред публицисти регионалният шеф Никола Чанев.

Той към този момент е имал взаимна работна среща с представителите й и с " Национална компания индустриални зони " ЕАД. Не пожела на стадий договаряния да каже името на компанията, а единствено, че става въпрос за сериозен вложител с представителства в няколко страни, измежду които и Германия.

Имаха извънредно съответни въпроси във връзка с пазар на труда, на цени, в това число на жилищни площи, цени на строителство, данъчно облагане в България, сподели Чанев.

Той добави, че китайската компания е посетила предлаганият й терен, където ще е бъдещата индустриална зона на Кърджали. Определила го е като извънредно подобаващ и е въпрос на обмисляне и калкулации от тяхна страна. Потенциалният вложител е показал интерес и в построяването на бизнес парк. Всичко това ще бъде през Инициативата за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа 16+1 и се надявам на неотдавнашен отговор, добави Никола Чанев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР