Китайска компания се извини и изтегли реклама на кърпички за

...
Китайска компания се извини и изтегли реклама на кърпички за
Коментари Харесай

Китайска фирма свали реклама заради обида към жените

Китайска компания се извини и изтегли реклама на кърпички за унищожаване на грим, откакто провокира неодобрение измежду потребителите.

Рекламата на Purcotton демонстрира по какъв начин жена изтрива грима си, с цел да изплаши мъж, който я следи. Мнозина обаче считат, че видеото загатва, че дамите са отговорни за нежеланото полово внимание, до момента в който съгласно други това е обидно, защото допуска, че дамите не са привлекателни без грим, написа „ Би Би Си “.

Видеото мигновено провокира апели за протест на компанията за памучни артикули, откъдето дадоха отговор с опрощение и обявиха, че ще избегнат повтарянето на сходни произшествия. Рекламата бе отстранена от формалните профили на Purcotton в обществените мрежи, макар че тогава към този момент бе необятно публикувана.

26-секундният клип демонстрира по какъв начин млада жена е преследвана от мъж, до момента в който се разхожда сама през нощта. Тогава тя стартира да отстранява грима си с кърпичка и когато преследвачът я сграбчва изведнъж, тя се обръща към него и демонстрира същинското си лице. Нейният облик след премахването на грима обаче се играе от мъж. Тогава китайската дума за „ повръщане “ се появява на екрана, а преследвачът наподобява изчезва.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР