Китай започна работа по изграждането на най-големия воден канал в

...
Китай започна работа по изграждането на най-големия воден канал в
Коментари Харесай

Китай започва строежа на 1400-километров мега тунел

Китай стартира работа по построяването на най-големия воден канал в света, който ще придвижва голямо количество вода от язовира Три проломи чак до Пекин. Това е част от националния план за отклонение на водата от юг на север, оповестява South China Morning Post.

Тунелът Yinjiangbuhan ще свърже язовира Трите проломи и река Хан, преди да се свърже с отворения канал, насочващ се на север към Пекин, написа trafficnews.bg. Общо планът ще обхване 1400 километра и ще коства внушителните 8,9 милиарда $. Той ще достави вода на Северен Китай, като в това време ще сътвори " плодородни зони с териториите на страни ".

Голяма част от тунела ще премине надълбоко подземен, достигайки дълбочини от 1000 метра. Прокопаването му ще отнеме към 10 години с най-модерната техника. Тунелът е част от най-големият план за отклонение на вода, предприеман в миналото от човечеството. Китай възнамерява да построи общо 20 000 километра тунели и канали, които да доставят милиарда кубически метра вода на сухия север.

С построяването на тунела Yinjiangbuhan производството на храни може да бъде увеличено с цели 540 милиона тона всяка година. Това е количеството, което сега се създават в Съединени американски щати, оповестява Interesting Engineering. Очаква се планът фрапантно да увеличи качеството на живот и стопанската система на азиатската страна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР