Китай, заедно с Обединените арабски емирства, ще съфинансират изграждането на

...
Китай, заедно с Обединените арабски емирства, ще съфинансират изграждането на
Коментари Харесай

Китай ще плати за изграждането на фабрика за ваксини в Сърбия

Китай, дружно с Обединените арабски емирства, ще съфинансират построяването на фармацевтична фабрика в Сърбия. Сделката е част от партньорство, което следва да бъде финализирано в идващите 2 седмици, съобщи по локалната телевизия RTS сръбския президент Александър Вучич.

Фабриката в началото ще се употребява за производството на китайската ваксина против ковид Sinopharm. Така Сърбия ще стане първата страна в Европа, която ще създава от нея.

„ Началото на производството на имунизацията ще бъде на 15 октомври “, добави Вучич. Той добави, че сръбските ваксини ще се доставят на страните в района „ даже на загуба “.

Към момента Sinopharm е утвърдена в 20 страни, от които Беларус, Сърбия и Унгария са европейски. Ваксината се употребява всеобщо и в арабските страни, като 65% от популацията на ОАЕ е към този момент имунизирано.  

Съобщението идва след посещаване в страната на принца на Абу Даби Мохамед бин Зайед ал Нахян.

Сърбия употребява околните си връзки с Китай и Русия, с цел да форсира мощно процеса по имунизация. Докато имунизацията в Европейски Съюз се бави поради незадоволително ваксини от трите съществени производителя, все още 27% от популацията на западната ни съседка към този момент е имунизирано – главно с съветски и китайски ваксини, при единствено 10% в Германия да вземем за пример и 5% в България.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР