Китай взе ответни мерки след санкциите на САЩ, наложени срещу

...
Китай взе ответни мерки след санкциите на САЩ, наложени срещу
Коментари Харесай

Китай с ответни мерки след US санкции

Китай взе ответни ограничения след глобите на Съединени американски щати, наложени против Русия, от които бе обиден и Пекин, предадоха международните осведомителни организации.

Привикани са били американският дипломат и военното аташе. Спешно се е завърнал китайски върховен боен от пътешестване в Съединени американски щати.

Властите упорстват Вашингтон да премисли решението си и да анулира глобите, в противоположен случай ще има последици.

Това са декларирали от китайското министерство на защитата.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи по-рано, че не е сюрпризиран от следващите антируски наказания на Съединени американски щати и добави, че такива дейности демонстрират рецесия на доларовата система.

Топ дипломатът акцентира, че Москва ще предприеме " всички нужни ограничения ", с цел да приключи зависимостта си от щатския $ и разясни, че чака редица страни да изоставят американската валута в бъдеще.

Съединени американски щати постановиха наказания на 33 съветски физически и юридически лица, в това число на производителя на самолети " Сухой ", както и на Китай за закупуване на съветска военна техника.

Кремъл упрекна Съединени американски щати, че употребяват наказания, с цел да извадят Русия от международния пазар на оръжия. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова глобите враждебни и непредсказуеми, само че не сподели по какъв начин Москва ще отговори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР