Китай възнамерява да запълни стратегическите си петролни запаси с черно

...
Китай възнамерява да запълни стратегическите си петролни запаси с черно
Коментари Харесай

Китай планира да напълни складовете си с руски петрол чрез допълнителни доставки

Китай има намерение да запълни стратегическите си петролни ресурси с черно злато от Русия, оповестиха източници, осведомени с проектите на Пекин, оповестява съветският вестник „ Комсомольская истина “.

Според Bloomberg Китай договаря с Руската федерация за закупуване на на ниска цена нефт. Диалогът се организира на държавно равнище с малко директно присъединяване на петролните компании. Намеренията на Китай може да демонстрират усилване на енергийните връзки сред Москва и Пекин, се споделя в известието.

Обемите на препоръчаните покупки и изискванията на доставка към момента не са избрани. Няма и гаранции, че съглашението ще бъде подписано, споделиха събеседниците на организацията.

„ Комсомольская истина “ напомня, че по-рано Bloomberg е съобщил, че Китай е почнал да купува съветски нефт и въглища за юани. Решението да се заплаща на Русия за сила в юани е взето по отношение на антируската санкционна политика и изключването на няколко банки от системата SWIFT, оповестява организацията.

Както писа уеб сайтът kp.ru по-рано, вицепремиерът на Русия разгласи нарастване на доставките на нефт за Азиатско-Тихоокеанския район.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР