Китай успешно изстреля трима астронавти към своята конкурентна космическа станция

...
Китай успешно изстреля трима астронавти към своята конкурентна космическа станция
Коментари Харесай

Китай успешно изпрати хора в космоса

Китай сполучливо изстреля трима астронавти към своята конкурентна галактическа станция на МКС, отбелязвайки първия път от пет години насам, когато нацията изпраща хора в космоса.

Китайският галактически транспортен съд, пренасящ тримата астронавти, се скачи сполучливо с галактическата станция на страната към седем часа след излитането, заяви Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.

„ Ракетата „ Шънджоу-12 “ „ се скачи сполучливо с предния порт на главния модул на станция Тиангонг “, се споделя в изказване на Китайската пилотска галактическа организация за най-дългата галактическа задача в страната досега.

Астронавтите ще останат на новата галактическа станция Тиангонг в продължение на три месеца, осведоми от своя страна " Дейли Мейл ".
 Защо Съединени американски щати не смеят да стартират война с Русия? Защо Съединени американски щати не смеят да стартират война с Русия?
Китайското интернет-издание sohu.com разсъждава за вероятността от война сред Русия и Съединени американски щати. Според него, макар че по връзките межд...

Триото излетя от модулната галактическа станция с ракета Long March-2F в 02:22 пекинско време тази заран от стартовия център в пустинята Гоби в северозападен Китай. Те излетяха в галактическия транспортен съд " Шънжоу-12 ", който се отдели от носещата си ракета към 10 минути след излитането, откакто транспортното средство доближи орбита.

Това е първата китайска задача с екипаж от пет години насам, с тримата членове на екипажа от военното крило на Комунистическата партия, Народната освободителна войска.

Мисията е най-дългата галактическа задача в Китай досега, като Пекин упорства с амбициозната си стратегия да се утвърди като галактическа мощ.

Когато идващите два модула на станцията бъдат изпратени в космоса през идната година, трио астронавти ще могат да живеят на станцията до шест месеца, сходно на МКС.

От 11-те задачи, нужни за построяването на цялостната станция, четири ще бъдат с хора на борда, което евентуално ще изведе до 12 китайски астронавти в космоса.
 Русия и Китай с план за основаване на станция на Луната Русия и Китай с план за основаване на станция на Луната
Русия и Китай показаха пътна карта за построяването на Международна научна станция на Луната, заяви РИА Новости. Презентацията на о...

Излитането е подарък за 100-годишнината от основаването на комунистическата партия. За да се приготви за задачата, екипажът е минал над 6000 часа образование.

МКС би трябвало да спре да действа след 2024 година, макар че НАСА съобщи, че евентуално може да остане функционална след 2028 година, частично с комерсиална поддръжка.

Тиангонг ще бъде доста по-малка от МКС и се чака да има дълготрайност на живот най-малко 10 години или по-вероятно 15 години.

Русия също работи върху лична галактическа станция, която да проработи досега, в който МКС доближи края на живота си, или до 2025 година

Твърди се, че китайската галактическа станция е съвместима с съветски хардуер, в това число ракети и капсули " Союз ", както и че двете народи работят дружно по галактическа станция в орбита към Луната, сходно на лунен шлюз на ЕКА и НАСА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР