Китай успешно изстреля ново поколение ракета Long March 7A рано

...
Китай успешно изстреля ново поколение ракета Long March 7A рано
Коментари Харесай

Китай успешно изстреля ново поколение ракета със сателит

Китай сполучливо изстреля ново потомство ракета Long March 7A рано тази заран при втория си опит, изпращайки пробен спътник в орбита, осведоми Си Ен Ен.

Ракетата бе изстреляна от космодрума " Венчанг " на южния остров Хайнан.

Тя придвижи спътника Shiyan-9 за тестване на нови технологии като наблюдаване на галактическото пространство, оповестиха от Китайската корпорация за аерокосмически науки и технологии (CASC).

Корпорацията построи пробния спътник единствено за 8 месеца , което е връх за междинни и огромни по мярка спътници, разясниха от CASC.

Long March 7A e тристепенна ракета с четири ускорителя . Тя е с дължина 60 метра и с диаметър 3,35 метра. Има опция да изпрати седем тона товари в геостационарна трансферна орбита - на 35 405 километра от повърхността на Земята.

Ракетата най-вече е построена за превозване на спътници в геостационарна трансферна орбита . Има капацитет да бъде усъвършенствана за осъществяване на полети до Луната, Марс и изследване на метеорити в бъдеще.

Първият опит за изстрелване на ракетата Long March 7A през март 2020 година приключи с неуспех. Тогава китайски представители обявиха, че инженери ще проверяват повода за повредата, само че не разкриха детайлности.

Китай чака да изстрелва по 3-5 ракети Long March 7A всяка година преди 2025 година

През юли 2020 година

Във вторник бе обявено, че

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР