Китай смята да намали вносното мито върху леките автомобили наполовина,

...
Китай смята да намали вносното мито върху леките автомобили наполовина,
Коментари Харесай

Китай смята да намали наполовина вносните мита за коли

Китай счита да понижи вносното мито върху леките коли на половина, като част от проекта на страната за по-нататъшно отваряне на автомобилния пазар, оповестяват източници на Bloomberg.

Правителството обмисля предложенията за понижаване на данъка върху импортираните коли до 10% или 15% от сегашните 25%. Решението може да бъде оповестено още през май.

Китай даде обещание по-рано този месец да отвори автомобилния си пазар, който е най-големият в света, като разгласи график за унищожаване на дългогодишните ограничавания върху задграничната благосъстоятелност на автомобилните предприятия и съобщи, че скоро ще понижи митата за импортираните коли.

Високите китайски вносни цени неведнъж бяха изтъквани като проблем от администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в горещия търговски спор сред Вашингтон и Пекин. Тръмп дефинира китайската цена от 25% (която е 10 пъти по-висока от американската) като " глупава търговия ".

Президентът съобщи във вторник, че има положителни предпоставки Съединени американски щати да реализират комерсиално съглашение с Китай, а министърът на финансите Стивън Мнучин ще отиде в Пекин за договаряния в околните дни.

Голямото понижаване на цените би могло да накара непознатите автопроизводители, изключително първокласните търговски марки, да внасят повече коли, създадени в чужбина, на китайския пазар. Така те ще покачат конкурентоспособността си, помагайки да се понижи ценовата разлика с локалните противници.

Редуциране на вносните мита до 5% може да понижи с 1/5 облагите на локалната автомобилна промишленост, предизвести основният авто регулатор на Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР